Mersin’in Gülnar ilçesine bağlı Koçaşlı Mahallesi'nde çıkan orman yangınını söndürme çalışmaları devam ediyor. Şu ana kadar 25 hektar alan kül oldu.

Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte başlayan yangın 10'dan fazla noktada kendini gösterdi. Koçaşlı köyünün etrafını saran ve çeşitli noktalarda çıkan yangınla birlikte halkın köy içine girmesine jandarma tarafından güvenlik nedeniyle izin verilmediği ileri sürüldü.

Yangında sadece orman değil, köylünün dikili arazileri de zarar gördü. Bazı vatandaşlar ellerine aldıkları dal parçaları ve taşıdıkları sularla yangını söndürmeye çalışırken, bazıları da gelen milletvekillerine müdahalenin neden geç yapıldığı hakkında sitem etti. Koçaşlı köyünün festival alanı mevkiinde bulunan mezarlık tamamen yanarken, çevre mahalledeki halk tedirgin bekleyiş içinde.

Yangınla ilgili olay yerine incelemeye gelen Mersin Valisi Özdemir Çakacak köy girişindeki oluşturulan kriz masasında son durum hakkında bilgi aldı. Vali Çakacak yaptığı açıklamada yangını kontrol altına alma çalışmalarının devam ettiğini belirtti.
Vali Çakacak, “Sabah saatlerinde başlayan yangın Orman Bölge Müdürlüğüne ait 4 helikopter, 2 uçak ve 45 yangın söndürme aracı ile personel ile devam ediyor. Özellikle sabah ve öğlen saatlerinde kuvvetli bir rüzgar vardı, şu an biraz dindi. Kontrol altına alma imkanı daha fazla, bütün ekipler yangını kontrol altına almaya çalışıyor. Yerleşim yerleriyle ilgili olarak arkadaşların da ifade ettiklerine göre henüz boşaltma ile ilgili bir tehlike söz konusu değil. Böyle bir tehlike olduğunda zaten biz gerekli tedbirleri aldık. Vatandaşlarımızla beraberiz. Şu anda boşaltmayla ilgili veya yerleşim yerine tehlike arz edecek şekilde yangının büyümesi yok. Yangın şu anda 20-25 hektar civarında bir alanda devam etmekte.” dedi.

Yangın haberiyle birlikte Koçaşlı köyüne giden AK Parti Mersin Milletvekili Muhammet Mustafa Gültak ve Muhsin Kızılkaya, CHP Mersin Milletvekili Fikri Sağlar ve Hüseyin Çamak, MHP'den ise Ali Öz vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ilettiler.

Koçaşlı Mahallesi'ndeki yangının tarla açma çalışmaları sırasında yakılan ateşin ormana sıçraması sonrası çıktığının tahmin edildiği belirtildi. Rüzgarın sürekli yön değiştirmesi nedeniyle yangına müdahalede güçlük yaşandığı, yangının sarp yerlerde olmasından dolayı arazözlerin yanına müdahalesinin güç olduğu bildirildi.