Mersin'in Gülnar ilçesine bağlı Koçaşlı Mahallesi'nde çıkan orman yangınına geç ve yanlış yerden müdahale edildiği öne sürüldü.

Gülnar Koçaşlı Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkan Yardımcısı Mustafa Uysal, mahallelerindeki ormanlık alanda çıkan yangında ilk müdahalenin Nükleer Santral civarına giden bölüme yapıldığını, mahallelerine giden bölüme geç müdahale olduğunu iddia etti. Uysal, Koçaşlı Mahallesi üst kısmındaki yangının halen devam ettiğini ifade ederek Koçaşlı'yı Yanışlı Mahallesine taşıdıklarını söyledi. Yangının mahallelerine sıçrama tehlikesi olduğunu anlatan Uysal, mahallerindeki gençlerin de yangına müdahale için seferber olduğunu söyledi.

Müdahalenin geç ve yanlış yerden yapıldığını ileri süren Uysal, şöyle devam etti: "Yarım saat çalışmadan helikopterlerin yakıtı bitmiş, Aydıncık'a yakıt ikmaline gitmişler, 4 saat sonra geri geldiler. Vatandaşlar helikopterler kaybolunca Mersin-Antalya karayolunu tepki için bir süre eylem amaçlı kapatmışlardı. Helikopterler tekrar müdahaleye başlayınca yolu açtılar. Gelen ilk uçak Nükleer Santrale giden bölüme müdahale etti. Nükleer Santrale giden yeri durdurdular. Köye giden bölüme ise geç müdahale edildi. Rüzgar sürekli yön değiştiriyor. Yangın mahallemizin üzerinde devam ediyor."