İzmir'de, eski Cumhuriyet Savcısı, gazeteci yazar Gültekin Avcı, bugün öğle saatlerinde çocuğuyla cuma namazına giderken gözaltına alındı.

İstanbul'dan gelen Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alınan Avcı, İzmir Emniyet TEM Şube Müdürlüğü'ne getirildi. Buradan sağlık kontrolüne götürülen Avcı'nın, bugün 18.00'de uçakla İstanbul'a götürüleceği öğrenildi.

İzmir Emniyeti Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne gelen gazeteci yazar Gültekin Avcı'nın babası emekli başkomiser İsmail Avcı, "Ne olduğunu kim anlıyor ki biz anlayalım. Herkesin söz ettiği bir şey var, sözün bittiği yer diye. Ben de konuya şöyle bakıyorum; bir kişinin itirafı yüzünden memleketin yiğit evlatları heba oluyor, yazık. Arapların, 'Men dakka dukka, eden bulur' diye bir tabiri vardır. Ben öyle inanıyorum ki, bu sadece ahirete kalmayacak." dedi.

Oğlu Gültekin Avcı'yı, evinden çıkıp küçük oğlunun elinden tutup cuma namazına giderken İstanbul'dan gelen ekiplerin gözaltına aldığını ifade eden baba Avcı, "Neden gözaltına aldıklarını bilmiyoruz. Hiç kimse zaten niçin gözaltına alındığını bilmiyor. Alıp İstanbul'a götürecekler. Neden gözaltına alındığını bilmiyoruz, onlar da açıklama yapmıyor." diye konuştu.

"DOĞRUYU HAYKIRANLARA BÖYLE BİR YOL GÖRÜNÜYOR"

Oğlunu TEM Şube'ye geldiğinde ayak üstü görebildiğini ve birbirlerine bakarak tebessüm ederek, 'sıkmayalım canımızı' dediklerini anlatan baba Avcı, "Yapacak başka bir şey yok ki. Ne diyebiliriz, beklediği bir şeydi. Çünkü doğruyu haykıranlara böyle bir yol gözüküyor, biliyorsunuz. O da o yola gireceğini tahmin ediyordu. Allah var gam yok." şeklinde konuştu.

HUKUK OKUYAN OĞLU: HUKUKİ İRDELEME YAPMAK SON DERECE GEREKSİZ

Babasına destek vermek için İzmir TEM Şube Müdürlüğü önüne gelen Gültekin Avcı'nın Hukuk Fakültesi son sınıf öğrencisi oğlu İsmail Avcı da "Ben gözaltına alınırken yanında değildim, cuma namazı saatlerinde gözaltına alınmış. Haberim olur olmaz emniyete geldim." dedi.

Babasının gözaltına alınma sürecini değerlendiren oğul Avcı, "Öğrendiğiniz hukuk kaidelerine göre, hukuki sistematiğe göre işleyen bir şey yok. Hukuki irdeleme falan yapmak son derece gereksiz. Süreci takip edeceğiz, destek olmak için yanındayız. Siyasi saiklerle yapılan bir operasyon." ifadesini kullandı.