İstanbul Adliyesi 2. Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklanan Gazeteci Gültekin Avcı'nın oğlu İsmail Avcı, "Babam 'namuslu olmanın bu ülkede bir bedeli var' dedi. Bizim için mesele yok seve seve ödüyoruz. Ödeyemeyenler düşünsün" dedi.

İstanbul Adliyesi'ndeki 2. Sulh Ceza Hakimi, Gazeteci ve eski savcı Gültekin Avcı'yı 7 köşe yazısından dolayı tutukladı. Avcı, daha önce bir köşe yazısından dolayı mahkemelik olduğu hakim Durmuş Karaçalı tarafından yargılandı ve tutuklandı.

Tutuklama kararına tepki gösteren ve Adliye önüne gelen Gültekin Avcı'nın oğlu İsmail Avcı, "Süreç hukuka aykırı bir şekilde ilerliyordu. Hem seziliyordu hem de bariz şekilde yapılan kasıtlarla anlaşılabiliyordu. Bu şekilde bir karar çıktı ve bizim de beklediğimiz şekildeydi. Biz moral olarak düşüklük yaşamıyoruz. Babam zaten bu zamana kadar yazdığı yazıları ve suçlandığı konuları bunları düşünerek yazmadı. Acaba yazı yazarsam içeri alınır mıyım diye umursamadı. Biz kendisiyle gurur duyuyoruz ve arkasındayız. Biz de o terbiyeyle yetiştik. Babamın dediği gibi namuslu olmanın bir bedeli var bu ülkede, bu bedeli biz seve seve ödüyoruz. Bizim için mesele yok. Ödeyemeyenler düşünsün. Yani tutuklama kararı gözaltı gerekçeleri oluşmadan tutuklama ve gözaltı yapılıyor. Kaçma şüphesi yok herşey keyfi ve kasıtlı" şeklinde konuştu.