Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep milletvekili adayı Mehmet Bedri Gültekin, Suriye sorununun çözüm sürecini AKP iktidarının 'baltaladığını' savundu.

Vatan Partisi Gaziantep milletvekili adayları ve Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bedri Gültekin, basın mensupları ile kahvaltıda bir araya geldi. Gaziantep’in sorunlarına dikkat çeken Gültekin, şehrin en önemli sorunun başında Suriyeli mültecilerin yattığını vurguladı. Gaziantep’te 400 bin Suriyeli mültecinin olduğunu ifade eden Gültekin, konuşmasını şöyle sürdürdü: “AKP iktidarının izlediği politikalar sonucunda, komşularının iç işlerine burnunu sokmasıyla komşularımız yangın yerine dönüştü. 400 bin mülteci işsizlik, konut, güvenlik, sağlık sorunu demektir. Türkiye, İran, Irak, Suriye birlikte hareket etsin, bu ülkeler güvenlik alanında iş birliği yapması halinde Suriye sorunu 6 ayda çözülür. Şam, Tahran, Bağdat bu iş birliğine hazır, ancak baltalayan AKP iktidarıdır. İktidarın değiştiği gün Türkiye çözüm yoluna girecektir.”

Suriye sorunu ile Gaziantep sanayisinin ve ihracatının ağır darbe aldığını dile getiren Gültekin, “Suriye sorunu yüzünden Gaziantep’in can damarı kesilmiştir. 250 milyonluk Arap pazarı Türkiye’ye kapanmıştır. Gaziantep’te son 4 ay içerisinde 70 bin fabrika kapandı. Organize Sanayi Bölgesi yetkilileri de bu bilgiyi doğruladı.” dedi.