Adana Gümrük Müdürü Ersin Başaran ve teşkilat çalışanları, Dünya Gümrük Günü etkinlikleri kapsamında Vali Mustafa Büyük’ü makamında ziyaret etti.

Yumurtalık Serbest Bölge Gümrük Müdürü Hüseyin Topcuoğlu, BOTAŞ Gümrük Müdürü Kemal Akgül, İncirlik Gümrük Müdür Vekili Burhan Ayhanoğlu, Adana Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Bölge Amir Vekili Mehmet Selçuk Koç’un da katıldığı ziyarette konuşan Vali Mustafa Büyük, Adana Gümrük Müdürlüğü’nün çok güçlü bir yapıya sahip olduğunu söyledi.

Tüm ülkelere Adana’dan ihracat ve ithalat yapıldığına değinen Vali Büyük; “Bugüne kadar gümrük teşkilatımızın titiz ve verimli çalışmalarıyla ilimize ve ülkemize değerli katkıları olmuştur. Aynı zamanda ilimize istihdam sağlayan işadamlarımızın da işlerini kolaylaştırarak, onlara destek olan Gümrük Müdürlüğü’nün tüm çalışanlarına teşekkür ediyor, Dünya Gümrük Günü’nü kutluyorum.” dedi.

Adana Gümrük Müdürü Ersin Başaran ise kurumum çalışmaları hakkında bilgi vererek, dünya ile Türkiye arasında ekonomik köprü görevi gören gümrüklerde hedef ve çabalarının ekonomiye verdikleri katkının her geçen yıl daha da arttığını dile getirdi.