İstanbul'da etkili olan kar yağışı Halkalı Gümrük Müdürlüğü'ndeki çalışmaları da durma noktasına getirdi. Yüzlerce TIR gümrük işlemleri için kuyruğa
girince sürücüler ve nakliyat şirketlerinin temsilcileri isyan etti. Beklemekten sıkıyan TIR sürücüleri çareyi kardan adam yapmakta buldu.

Kar yağışı Halkalı Gümrük Müdürlüğü'nde de çalışmaları etkiledi. Daha önce gümrüğe giren TIR'lar kar yüzünden çıkış yapamayınca, gümrüğe girmek isteyen TIR'lar da kilometrelerce kuyruk oluşturdu. Yüzlerce TIR yol kenarında içeri alınmayı bekliyor. Bu durum nakliyat şirketlerinin temsilcileri ile sürücüleri isyan etme noktasına getirdi. Saatlerdir beklediklerini söyleyen TIR sürücüleri yaşananları ihmalkarlık olarak değerlendirdi.

Sorunun gümrük sahasındaki karın temizlenememesinden kaynaklandığını dile getiren TIR sürücüleri "Gümrük içindeki park alanının temizlenememesi işlemini bitiren TIR’ların çıkmasını engelliyor. Park alanı boşaltılmadığı için bu sefer yeni işlem için başka TIR alınamıyor." dedi.

Gümrükten çıkmayı başaran bir TIR sürücüsü "Buradaki sıkıntı kar, buranın açılamamasıdır. Üç gündür buradayız." ifadelerini kullandı. Azerbaycanlı bir sürücü ise "Şahsi durumun iyi ama burada kaldık. 4-5 gündür gümrükteyiz. Kar yağdı, çıkamadık." diye konuştu.

Gümrük içindeki işlemleri takip eden nakliyat şirketi temsilcisi Şakir Akkan, “Gümrükle ilgili hiçbir sıkıntımız yok. Gümrüğün çalışma şekli iyi ama İstanbul Büyükşehir ve Küçükçekmece Belediyeleri'nin burada hiçbir iş makinesi bulunmuyor. Üç gündür ne girişi ne de TIR çıkışı var.” dedi.

Gümrük içindeki durumu öğrenmek için alan gelen bir TIR sürücüsü ise “ 4 gündür mahsur kaldık. Ne içeri girebiliyoruz ne de dışarı çıkabiliyoruz. 4 gündür içeri girmeye çalışıyoruz.” şeklinde konuştu. Polonyalı TIR sürücüsü Kaji Mir de "Ben üç gündür burada bekliyorum. Hiçbir şey çalışmıyor. Skandal, büyük bir olay." ifadelerini kullandı.

Bu arada bazı sürücüler ise bekleme stresini kardan adam yaparak atlatmaya çalıştı. Tepeye kardan adan yapan Türk ve Moldovalı sürücüler, gümrükteki duruma büyük tepki gösterdi. Vedat isimli Türk sürücü “Yolların kapalı olmasından dolayı 3 gündür burada bekliyoruz. Açılan da tek şerit gümrüğe giremiyoruz” dedi. Moldovalı sürücüler ise "Biz de 3-4 gündür burada bekliyoruz. Sorun o kadar büyük değil sadece organizasyon yok. Normalde büyük bir sorun yok. Mesela dün kar yağışı yoktu park alan temizlenebilirdi. Ne yapacağız bekliyoruz. Alan kardan temizlenebilir ama çalışan tek bir makine yok." diye konuştu.

Makedonyalı sürücü Hamir Celili ve Vlavra ise 3 günüdür burada beklediklerini, tuvalet sıkıntısı yaşadıklarını ve alanda hiçbir çalışma yapılmadığını dile ifade etti.