Mersin’in Silifke ilçesine bağlı Gündüzler köyünün, 80 yıllık içme suyu hasreti sona erdi. Mersin Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi ekiplerince 140 metreden su çıkarıldı. İl Özel İdare zamanında başlayan proje, böylece hayata geçirildi.

Birkaç noktadan başlatılan sondaj çalışması başarıya ulaşınca, köylüler sevincinden gözyaşlarını tutamdı. Halildede mevkisinde bulunan su, mahalle halkının ihtiyacını karşılayacak. “Bir insana sudan güzel hizmet mi olur?” diyerek sevincini dile getiren mahalle halkı, “En güzel hizmet sudur. Yıllar önce karşı köye gider, oranın suyunu isterdik. Onlar da bize su vermezdi. Çamurlu sular içerdik. Bugün çok sükür ki artık bizim de içme suyumuz var. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz. Allah herkesten razı olsun.” diye konuştu. Köyün kadınları da, "80 yıldır su sıkıntısı çekiyorduk. Artık içme suyu sıkıntınız kalmayacak. Büyük bir mutluluk yaşıyoruz. Yapanlara minnettarız.” dedi.

MESKİ Erdemli-Silifke Şube Müdürü İsmail Keser, suyun Gündüzler'e hayırlı olmasını dileyerek, “Silifke’nin susuz olan her mahallesinde çalışma yapacağız. İçme susuz mahalle kalamayacak şekilde çalışmalarımız devam ediyor.” dedi. Su sevincinin ardından pilav üstü kavurma ikram edildi. Açılışa MHP Silifke İlçe Başkanı Osman Oğuz ve Başkan Yardımcısı Şerafettin Dalyanoğlu, İl Genel Meclis üyeleri Yahya Yılmaz, Mustafa Göktaş ve köylüler katıldı.