Sanayi Odası’nda faaliyet gösterecek olan Enerji Verimliliği Derneği’nin Adana Şubesi hizmete girdi. Adana Sanayi Odası (ADASO) ve Enerji Verimliliği Derneği Şube Başkanı Zeki Kıvanç, açılışta yaptığı konuşmada, kalkınma hedefleri, yükselen refah seviyesi ve artan nüfusun beraberinde getirdiği talep artışının enerjiyi önemli kıldığını söyledi. Enerji üretiminde geleneksel kaynakların sınırlı ve ülkenin petrol ve doğalgaz gibi kaynaklarda dışa bağımlı olması nedeniyle ekonomi üzerinde baskı oluştuğuna dikkat çeken Kıvanç, yenilenebilir enerji kaynaklarının değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti. Adana’da yenilenebilir enerji kaynakları arasında güneş enerjisinin ön plana çıktığını dile getiren Kıvanç, güneş enerjisi kullanımının ülkemizin enerji geleceği açısından büyük bir öneme sahip olduğuna işaret etti. Yenilenebilir Enerji Kanunu’nda yapılan son düzenlemelerin, sektörde destek politikalarının uygulanmaya başlamasına ve yatırımların hızlanmasına imkan sağladığını dile getiren Zeki Kıvanç, “Çukurova Bölgesi güneş potansiyeli olarak en elverişli bölgelerden birisidir. Bu potansiyelin değerlendirilmesi hem bölge hem de ülke ekonomisi için büyük öneme sahiptir. İlgili sektörde kullanılan ekipmanların bölgede üretilmesinin meydana getireceği ekonomik katkı oldukça önemlidir.” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, üretimde dışa bağımlılık nedeniyle ülkemizde kullanılan enerjinin çok pahalı olduğunu, bu nedenle enerjinin verimli kullanımının öneminin ortaya çıktığın açıkladı. “Enerjiyi evimizde, işyerimizde verimli şekilde kullanarak Türkiye’ye çok sayıda elektrik santrali kazandırma imkanı bulacağız” diyen Sözlü, toplumun enerji verimliliği konusunda bilgilendirme ve bilinçlendirilmesine katkı sağlayacak olan derneğin çalışmalarını destekleyeceklerini kaydetti.

Konuşmalardan sonra Enerji Verimliliği Derneği’nin Adana Şubesi’nin açılışı Enerji Verimliliği Derneği’nin Adana Şubesi’nin açılışı, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Adana Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve Enerji Verimliliği Derneği Adana Şubesi Başkanı Zeki Kıvanç, Adana Sanayi Odası Meclis Başkanı Hüseyin Nuri Çomu, Adana Ticaret Odası Başkanı Atila Menevşe, Adana Ticaret Borsası Başkanı Muammer Çalışkan tarafından gerçekleştirildi.