Berlin Eğitim İdaresi Cuma günü gerçekleşecek güneş tutulması öncesi öğrenci ve öğretmenleri uyardı. Eğitim İdaresi bu saatte okulda olacak öğrencilerden gözleri ağır hasar alacak şekilde güneşe bakmamasını istedi.

Eğitim İdaresi tarafından yayınlanan bildiride, “Gözlerin yeterli derecede korunmaması retinaya çok kısa bir süre içinde o kadar çok derecede zarar verebilir ki, görme kabiliyeti uzun süreli olarak sınırlanabildiği gibi tamamen de kaybolabilir.” ifadesi kullanıldı.

Bildiride ayrıca, güneş tutulmasını izlemek için özel olarak üretilmiş, sağlam gözlüklerin kullanılması istendi. Eğitim İdaresi’nin verdiği bilgiye göre bu gözlüklerin AB normlarına uygun olarak sertifikalandırılmış olması, çizik ve benzeri hasarlardan uzak olması ve üzerinde ‘CE’ işaretinin bulunması gerekiyor. Gözlüğün kenarlarından ışık girmemesinin de önemli olduğu anlatılan bildiride, dürbün ve teleskopla güneş tutulmasını izleyenlerin de buna uygun filtre başlığı kullanması isteniyor.

Birçok okulda öğrenciler bu saatte açık bir alana çıkıp güneş tutulmasını izleyeceği için öğretmenler de bu kuralların uygulanmasını denetlemeleri konusunda uyarıldı.