Bursa'da Kore Cumhuriyeti’nin kültür etkinlikleri kapsamında anne, baba ve kızlarından oluşan ‘Kwak Üçlüsü’, Uludağ Üniversitesi’nde bahar konseri verdi. Byung Kook Kwak, eşi Jungwon Kwak ve kızları Christine Kwak’tan oluşan üçlü, ‘Sevgi sevinci’ adlı parçayı Kore gazileri için çaldı.

Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde 30 Nisan akşamı gerçekleşen konserde Kore Klasik Müzik üçlüsü konser verdi. Konseri, Kore Büyükelçiliği Müsteşarı Dong Woo Cho ile Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Rektör Yardımcıları ve Kore şehitleri ve torunları, öğretim üyeleri, öğrenciler ve personel de ilgiyle izledi.

Keman-viyola sanatçısı baba Byung Kook Kwark, Kore gazilerinin de izlediği konserde yaptığı konuşmada minnet duygularını ifade ederek, “Babam derdi ki, Kore savaşında Amerika’dan sonra en çok askeri Türkiye gönderdi. Sizler olmasaydınız bugün ben burada olamazdım. Sevginiz ve sadakatiniz için çok teşekkür ediyoruz” dedi.
Kore Büyükelçiliği Müsteşarı Dong Woo Cho da, Türkiye’yi ve Türkleri çok sevdiklerini dile getirdi.

KORE’DEN ÖĞRENCİ SÖZÜ

Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay da konuşmasında Güney Kore ile Türkiye arasında tarihi, kültürel ve coğrafi bağlar bulunduğunu, bu nedenle iki ülke insanlarının kolay iletişim kurduğunu söyledi. Kore ile işbirliği ve ilişkilerin daha da artmasını temenni eden Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Müsteşar Cho’ya hitaben, “Sizden en az 10 bölüme 2’şer öğrenci göndermenizi istiyorum” dedi. Müsteşar Cho da, Rektörün ricası üzerine “Söz veriyorum size öğrenci göndereceğim” karşılığını verdi.