Abdullah Öcalan'ın Kenya'da yakalanarak Türkiye'ye teslim edilmesinin 16'ncı yıl dönümü nedeniyle Güneydoğu'nun bir çok il ve ilçesinde olaylar çıktı. Batman'da 12 kişi, Diyarbakır'da 3 kişi gözaltına alındı.

Diyarbakır'da DBP tarafından yapılan yürüyüş mitingin ardından Bağlar ve Sur ilçesinde olaylar çıktı. Bağlar ilçesi Göçmenler Caddesi ile Sur ilçesinin birçok caddesinde yolu trafiğe kapatan eylemciler kimlik kontrolü yaptı. Bağlar'da polisin müdahalesi sonucu silahlı olduğu belirtilen bazı şahıslar gözaltına alındı. Teğmenler ve Öğretmenler caddelerinde mobese direklerine zarar verilirken, molotot attığı belirtilen bir kişi gözaltına alındı. Sur ilçesinde ise yüzü kapalı yaklaşık 150 kişi yürüyüş düzenledi. Polis gruba müdahale etti, gözaltı yaptı.

Hakkari Yüksekova'da ise toplanan bir grup, Cengiztopel Caddesi'ne barikat kurarak yolu trafiğe kapattı. Güvenlik güçleri ise gruba tazyikli su, biber gazı ve plastik mermilerle müdahale etti. İlçe merkezi ve birçok mahallede ayrı ayrı barikat kuran grup, polise taş molotof ve el yapımı patlayıcılarla saldırırken, ilçede esnaf kepenklerini açamadı.

Batman'da da belediye önünde toplanan bir grup, Diyarbakır Caddesi'ni trafiğe kapattı. Düzenlenen basın açıklamasının ardından grup, polise taş ve molotof attı. Güvenlik güçleri ise gruba tazyikli su, biber gazı ve plastik mermilerle müdahale etti. Birçok sokakta ayrı ayrı barikat kuran grup, polise taş, molotof ve el yapımı patlayıcılarla saldırırken, esnaf kepenklerini açamadı. Göstericileri sakinleştirmeye çalışan yaşlı bir adam fenalık geçirdi. Polis 12 kişiyi gözaltına aldı.

Şırnak'ın Silopi ve Cizre ilçesinde ise dün geceden beri başlayan gerginlik devam ediyor. Yolları kapatan örgüt sempatizanları kimlik kontrolü yapıyor. Yüzü kapalı bazı kişilerin, okul binalarının bahçesinde bulunan Atatürk büstlerini yerinden söktüğü belirtildi.