Avrupa'nın değişik ülkelerinde gurbette yaşayan Aksaray Ortaköy ilçesi Balcı köylüleri, bu sene 7'ncisini düzenledikleri Avrupa'daki 7. Balcılar Günü'nde buluştu. Almanya'nın Duisburg şehrinde piknik alanında bir araya gelen yaklaşık 200 Balcılı, hasret giderdi.

Avrupa'daki Balcılar sayfası editörü Murat Sevimli etkinlikle ilgili yaptığı açıklamada, "Amacımız gurbette yaşayan hemşehrilerimizi yılda bir defa olsun bir araya getirerek kaynaştırmak, tanıştırmak ve kültürel değerlerimizi yeni kuşaklarımıza aktarmak." dedi. Buluşmanın hasret gidermeye yönelik olduğu kadar tanışma ve kaynaşma amaçlı olduğunu da söyleyen Murat Sevimli, bu organizasyonunu her yıl yenileyeceklerini ifade etti.

İngiltere'den Fransa'ya, Avusturya'dan Hollanda'ya kadar birçok Avrupa ülkesinden programa katılan Balcılıların desteğiyle gerçekleşen buluşmada halat çekme ve mendil kapma gibi yöresel oyunlar oynandı. Keyifli anlar yaşayan Balcılılar organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür etti, gelecek yıl yeniden buluşma temennisinde bulundu.