23 Nisan etkinlikleri kapsamında Gürcistan'dan Artvin'deki etkinliklere katılmak için gelen Gürcü öğrencilere, halk oyunları oynatılmadı ve etkinlikte kendilerine yer verilmedi.

Artvin’e 23 Nisan etkinliklerine katılmak üzere gelen öğrencileri, Gürcüce konuşabilen Artvinliler misafir etti. Artvinliler’in misafirperverliğinden çok memnun kalan öğrenciler, 23 Nisan etkinliklerine katılmak ve halk oyunlarını sergilemek için yöresel kıyafetleriyle programa dahil olmak istedi. Artvin kapalı spor salonunda yapılan etkinliklere misafir olarak katılmak isteyen Gürcü çocuklara halk oyunları oynatılmadı ve etkinlikte kendilerine yer verilmedi.

Bu uygulamadan rahatsız olan Gürcülerin durumunu bir basın mensubu Artvin Valisi Kemal Cirit’e sordu. Vali Cirit, yapılan uygulamada bir yanlış anlaşılma olduğunu belirtti. İl Milli Eğitim Müdür vekili Abdülcelil Kahveci de konsolosluğun, çocukların oynatılmaması gerektiği bilgisini ulaştırdıkları için programa dahil edilmediklerini açıkladı.

Gürcü çocukları makamında ağırlayan Vali Cirit çocuklara hediyeler takdim ederken bir sonraki seneye hem Artvin'de gezme adına hem de organizasyonlarda gösterilerini yapabilmeleri adına söz verdi.