Samsun İlkadım İlçesi Gürgendağı Mahallesi sakinleri, halk arasında '2B arazileri' olarak adlandırılan yerlerin tahsis edilmesinde usulsüzlük yapıldığını iddia ederek, köylerinde yeniden kadastro çalışması yapılması için imza topladı.

Toplamda 85 haneden oluşan ve 650 nüfusu olan Gürgendağı Mahallesi’nin haklarını savunmak ve korumak için kurulan derneğin başkanı Hamit Arslantaş, mahalle sakinleri olarak seslerini duyurmak ve ellerinden alınıp köyden olan ya da olmayan kişilerin üzerlerine yapılan arazilerin kendilerine geri verilmişi için bir araya geldiklerini kaydetti. En son 2012 yılında orman kadastro ekiplerinin köylerinde çalışma yaptığını hatırlatan Arslantaş, şu açıklamayı yaptı: "Bu çalışmalarda köyümüzde bulunan orman işletmesine ait alanların dışında bırakılan ve kadastro müdürlüğünce yeniden yer tespiti yapılması istenen toplamda 126 parselden oluşan 600 dönümün tescil harici arazilerin kadastro çalışması yapılmıştır. Ancak bu çalışmalardan tüm köylünün haberdar edilmesi gerekirken bu işi yapanlar kimseye haber vermeden bu paylaşımları yapmışlardır. Kadastro ekiplerinin köye asılması için verdiği listeler köyün hiçbir yerinde askıya çıkmamıştır. Tescil harici yerlerin tazmininde tapu sahiplerinin arazilerinin yanında bulunan tescil harici 150 dönüm araziyi muhtar, yakın akrabalarının ve yanında çalışan işçilerin adına usulsüz olarak tescil ettirdiğini tespit ettik. Azalar da bu konunun takipçisi olmayarak işlenen suça yardımcı olmuşlardır. Bizler kendi haklarımızı kendimiz aramak mecburiyetinde bırakıldık. Bu sebeple Başbakanlık, Valilik, Kaymakamlık ve Kadastro Müdürlüğüne dilekçelerimizi verdik. Şimdi de suç duyurusunda bulunmak için imza topluyoruz."

Köy camisinin avlusunda toplanan mahalle sakinleri, yapılan toplantının ardından oluşturulan listeye imzalarını attı. Mahalle sakinleri, hukuki yollardan haklarını aramak için birlikte hareket edeceklerini ifade etti.