Bitlis'in Güroymak ilçesine bağlı Gölbaşı beldesine yaklaşık 10 kilometre mesafede bulunan tren yoluna PKK'lı teröristlerce döşenen patlayıcı son anda fark edilerek imha edildi. Tahrip gücü yüksek patlayıcının tren geçerken patlatılmak istendiği, ancak korucuların fark etmesiyle teröristlerin amacına ulaşamadığı belirtildi.

Sabah saatlerinde, Gölbaşı beldesine bağlı bulunan Nemrut Dağı eteklerindeki Sıcaksu köyü yakınında Tatvan-Muş bağlantısını sağlayan tren yolunda yol kontrolü yapan köy korucuları, uzun bir kablo fark etti. Kabloyu takip eden korucular tren yoluna patlayıcı döşendiğini tespit etti. Korucuların Gölbaşı Jandarma Karakolu ile irtibata geçmeleri ile olay yerine cok sayıda güvenlik gücü ve bomba imha ekibi sevk edildi.

Yapılan incelemede, iki yağ tenekesi içine amonyum nitrat ve patlayıcı etkisini artırmak için mazot ve demir parçalarıyla desteklenmiş patlayıcı konulduğu belirlendi. Patlayıcılar bomba imha ekipleri tarafindan tren yolundan alınarak olay yerinde imha edildi.