Bitlis’in Güroymak ilçesinde, PKK’lılar tarafından 2011 yılında bir menfeze konulan patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu 5’i polis 11 kişinin hayatını kaybettiği olayla ilgili 4 kişi gözaltına alındı. Van'da ise örgüte yardım ve yataklıktan 2 kişi yakalandı.

Güroymak'ta 18 Ekim 2011 günü gerçekleşen saldırı ve bölgede yapılan diğer saldırılarla ilgili gelen ihbarları değerlendiren Güroymak İlçe Jandarma Komutanlığı, ilçede ve Van’ın Saray ilçesinde belirlenen bazı adreslere baskın düzenledi. Güroymak ilçesine bağlı Kekliktepe'de köy muhtarı M.E. ile A.K. ve Z.K., ilçeye bağlı Günkırı beldesinde E.E. örgüt mensuplarına yardım ve yataklık ettikleri gerekçesiyle gözaltına alındı. Van’ın Saray ilçesindeki baraj inşaatında çalışan H.E. ve H.E. isimli 2 şüpheli de yine örgüte yardım ve yataklıktan yakalandı.

Bitlis’in Güroymak ilçe karayolundaki bir menfeze PKK’lılar tarafından patlayıcı döşenmiş ve 18 Ekim 2011 günü zırhlı polis aracının geçişi sırasında infilak ettirilmişti. Olayda polis memurlarından Adana nüfusuna kayıtlı Şaban Kılıçarslan, Balıkesir nüfusuna kayıtlı Bülent Emen, Ağrı nüfusuna kayıtlı Volkan Sabaz, Ağrı nüfusuna kayıtlı Yalçın Demir ve Van nüfusuna kayıtlı Kamuran Ercan ile Güroymak ilçesinde ikamet eden Eraslan ailesinden biri bebek 6 kişi olmak üzere toplam 11 kişi hayatını kaybetmişti.