CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, Okmeydanı’nda bulunan Darülaceze binasının yanındaki 28 bin metrekarelik alana 15 katlı rezidans ve otel yapılacağını söyledi. Buranın rant için peşkeş çekildiğini ifade eden Tekin, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın bu plan değişikliğine Büyükşehir Belediyesi ve kurumların karşı çıktığını söyledi.

Gürsel Tekin, Okmeydanı’nda bulunan Darülaceze’yi ziyaret etti. 1895’te Sultan II. Abdülhamit Han tarafından kurulan Darülaceze’nin arka kısmındaki otopark ve emsal dışı alanlarla birlikte 28 bin metrekarelik bölümün plan değişikliği yapılarak inşaat alanı olacağını ifade eden Tekin, “Özellikle bakanlığın teklifi gerçekten akıl almayacak bir tekliftir. Bu, herhangi bir belediye ya da bakanlık teklifi olsa bu kadar olmayacaktır. Ana görevi yaşama muhtaç olan insanlara bakması gereken bir bakanlığın ‘hadi burayı ranta çevirelim, burayı birilerine peşkeş çekelim, otel yapalım, rezidans yapalım’ anlayışını anlamakta zorluk çekiyorum.” dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın burada plan değişikliği teklifini Büyükşehir Belediyesi ve İstanbul’daki kurumların tamamının reddettiğini kaydeden Tekin, şöyle devam etti: “İlk kez nasıl olmuşsa olmaz demişler. Burada 120 yıllık bir tarih var burası olmaz demişler. Buranın imara açılmadan önce yeniden gözden geçirilmesi için raporlar yazılmış. Ama bakanlığın ısrarını ve burası hangi müteahhide, kime peşkeş çekilecek merak ediyorum.

Darülaceze’de kalan yaşlı ve yardıma muhtaçları işaret ederek konuşan Tekin, “Zaman zaman insanlara din iman dersi verenler yaşama muhtaç, mazlum insanları nereye sürecekler acaba? Hadi Romanları sürdünüz. Yoksul mahallelerdeki insanları perişan ederek adına kentsel dönüşüm yasası deyip perişan ettiniz insanları. Bunun günahının ne kadar ağır olduğunu siz bilirsiniz. Bunların hepsinin hesabı sorulacaktır size. Şu zavallı insanları nereye süreceksiniz? Nasıl bir sürgüne tabi tutacaksınız? Doğrusu merak ediyorum. Sayın Davutoğlu, elinizi vicdanınıza koyun. İstanbul’un talanına dur deyin.” ifadelerini kullandı.

Bölgedeki imar uygulamasının 3 kat olduğunu kaydeden Tekin, “Yeni binalar 15 kat olacak. Bu çeteleşmenin içinde olanların inşallah Allah onların gözünü toprakla doyurur.” dedi.

Tekin, ziyaret ettiği Darülaceze sakinleriyle bir süre sohbet etti, fotoğraf çektirdi.