CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, Koza İpek Holding bünyesindeki şirketlere kayyum atanmasıyla ilgili kararı eleştirdi. Tekin, “Bu AKP’nin bir daha iktidar olamayacağının göstergesidir. 1 Kasım’dan sonra herhangi bir hukuksuzluğu yapmak mümkün olamayacağını bildikleri için 1 Kasım öncesi bir intikam duygusuyla bunlar yapılıyor.” dedi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebiyle Ankara 5. Sulh Ceza Hâkimi Yunus Süer tarafından Bugün gazetesi, Bugün TV, Kanaltürk TV ve Millet gazetesinin de içinde olduğu Koza İpek Holding ve bünyesindeki şirketlere kayyum atanmasına CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin tepki gösterdi.

Tekin, “Son dönemlerde olduğu gibi bu alanda da hukuksuzluk hat safhaya gelmiş. Anlaşılamayan bir yöntemle. Çok da merak ediyoruz yani hangi hukuki gerekçelerle oldu. Hukukçu arkadaşlarımız da şaşkınlık içinde. Belli ki hukukun tamamı rafa kaldırılmış. Son dönem iktidarı kaybetme telaşı içerisinde bir saldırıdır.” diye konuştu.

Alınan bu kararı intikam olarak değerlendiren Tekin, şöyle devam etti: “Bu AKP’nin bir daha iktidar olamayacağının göstergesidir. 1 Kasım’dan sonra herhangi bir hukuksuzluğu yapmak mümkün olamayacağını bildikleri için 1 Kasım öncesi bir intikam duygusuyla bunlar yapılıyor. Hukukçularımız bunları inceleyecek. Herkes hangi gerekçeyle yapıldığını merak ediyor. Onu hep beraber göreceğiz. CHP olarak bunun sonuna kadar takipçisi olacağız.”