Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Sekreteri Gürsel Tekin, Çamlıca Tepesi'ne yapılan caminin dışında çevresinin de rant haline geldiğini söyledi. Tekin, "Sadece cami yapılıyordu ama caminin dışında rezidanslar yapılıyor. Çeşitli kumpaslarla 56 dönüm ranta açıldı. Şimdi o rant merkezine özel tünel yapıyorlar." dedi.

Gürsel Tekin, Çamlıca Tepesi'nde yapımı devam eden cami ile çevresinde yapılacağı iddia edilen rezidanslar için yapıldığı öne sürülen Ümraniye Fidanlık'da bulunan tünel inşaatı önünde basın açıklaması yaptı. Çamlıca Tepesine yapılan tünelin, cami ve yapılacak rezidanslar arasında özel olarak inşa edildiğini ve Çamlıca'da 56 dönümlük arazinin ranta açıldığını belirten Tekin, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş'a ağır eleştirilerde bulundu. Çamlıca'nın bir rant merkezi haline dönüştüğünü belirten Tekin, "Sadece cami yapılıyordu ama caminin dışında rezidanslar yapılıyor. Çeşitli kumpaslarla 56 dönüm ranta açıldı. Şimdi o rant merkezine özel tünel yapıyorlar. Elbette yapılabilir. O kadar ulaşım sorunu varken. O kadar insanların ulaşımı için ağlar yapmıyorsunuz da sadece birileri burdan şeye çıkacak diye özel bir tünelin yapılmasını ilk kez duyuyorum." dedi.

Çamlıca'daki imarların özel sipariş ile yapıldığını ve planlarda olmadığını ifade eden Tekin, "Özel sipariş. Planlarda yok. Topbaş'ın da bilgisi yok. Birilerinin özel talebiyle bu planlar yapılıyor. Büyük olasılıkla burasını kısmen alışveriş merkezi ve dinlenme alanları yapacaklar. Zenginlerin rahatlıkla ulaşabileceği yerler, diye düşünülüyor. Fakir fukara herhalde buradan tünelle gidecek orada ibadetini yapacak durumda değil." şeklinde konuştu.

İstanbul'un anayasası olarak nitelediği 100 binlik plan haritasını gösteren Tekin, "Buna yaparken de çok ciddi para harcadılar. 1 milyar dolara yakın bir para harcandı. Şundan dolayı harcandı. İstanbul sağlıklı ve planlı bir anayasaya kavuşsun. Bu plan çalışmasında 500'e yakın bilim insanı çalıştı. Zaman zaman eksikleri vardı ama bütün bu eksiklere rağmen biz de o dönem oy verdik.
Sayın Topbaş'ın kullanmış olduğu kelimeleri sizlerle paylaşmak istiyorum. Bu İstanbul'un anayasasıdır. Bu İstanbul'un namusudur. Burası, biliyorsunuz özel bir plan yapıldı." açıklamasında bulundu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş'a seslen Tekin, "Sayın Topbaş bu şehrin belediye başkanısınız. İnsanların imzası nasumu şerefi haysiyetedir. Bu yerle ilgili ne söylüyorsunuz? Çıkın cevap verin. Ya 100 binlik planınıza sahip çıkacaksınız. Ya da diyeceksiniz ki, İstanbul halkından özür diliyorum. Ben bu planıma sahip çıkamıyorum." çağrısında bulundu.