Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Sekreteri Gürsel Tekin, AK Partililerin çok yalan söylediğini belirtti. Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun akademisyen kimliğini dikkat çekerek, “Bu kimliğinize sadık kalarak yalan söylemeyin ne olursunuz.” dedi. Bir vatandaşın, “Siz de Türkiye Suriye’ye girecek diye yalan söylediniz” demesi üzerine kısa bir gerginlik yaşandı.

Gürsel Tekin, seçim çalışmaları kapsamında Eminönü’nde esnaf ziyaretinde bulundu. Burada konuşan Tekin, AK Partililerin çok fazla yalan söylediğine vurgu yaptı. Davutoğlu’na yüklenen Tekin, “Sayın Davutoğlu, özellikle son dönemlerde olup bitenlerle ilgili en azından sizin bir eski hoca kimliğiniz var. Bu kimliğinize sadık kalarak yalan söylemeyin ne olursunuz. Müthiş yalan söylüyorlar.” ifadelerini kullandı.

Bunun üzerine bir vatandaş, "Siz de AKP hükümeti Suriye'ye girecek dediniz, siz de yalan söylüyorsunuz" diye tepki gösterdi. Vatandaşın sorusuna Tekin cevap vermeden bazı vatandaşlar müdahale edince kısa süreli gerginlik yaşandı. Bunun üzerine devreye giren Tekin, durumu yatıştırarak vatandaşı yanına çağırdı ve sorduğu ve soruya cevap verdi. Tekin, " Biliyorsunuz Sayın Erdoğan Antep'te bir miting yaptı. Mitingde aynen şunu söyledi 'Kardeşim Esad'la birlikte aradaki tel örgüleri kaldırdık. Bundan sonra Suriye'yle Türkiye kardeş olacak' dedi. Eyvallah hepimiz alkışladık. Hatta öyle ileri gitti ki, pasaportu bile kaldıracağız, Şam'daki aileler, kardeşlerimiz elini kolunu sallayarak, Antep'e gelecek. Antep'teki kardeşlerimiz de Şam'a gidecek. Bunu referans gören işadamları da otel aldılar, şu oldu bu oldu. Bir seçmen olarak, bu ülkede yaşayan bir yurttaş olarak Sayın Erdoğan'a ya da AKP'lilere ne oldu da kardeşim sizin bu kadar kardeşlik ilişkileriniz varken ansızın düşman oldunuz sorusunu sormanızı isterdim.” ifadelerini kullandı.

Tekin konuşmasını şöyle sürdürdü: “53 tane vatandaşımızı Reyhanlı'da katlettiler. İktidar yetkililer çıktılar, ben bu ülke zarar görmesin diye bir çok şeyi söylemek istemiyorum, ama sizi tatmin etmek için, ikna etmek için bunları söylemek zorundayım. 53 tane vatandaşımız ölürken Başta Bülent Arınç olmak üzere çeşitli hükümet sözcüleri aynen şunu söylediler: 'Esad güçleriyle bir sol örgüt yaptı' üstünden 24 saat geçmedi El-Kaide'nin Rakka şehrinden bomba yüklü bir araçla geldiği tespit edildi. Sonra biliyorsunuz bir uçağımız düştü. Uçağımız da iki tane de pilotumuz şehit oldu. Şimdi o uçaklar, o pilotlar 77 milyon yurttaşımızın vicdanıdır. Şimdi sormaz mısınız bu uçağımızı kim düşürdü. Bizim uçan kuşlarımıza cesaret edemeyen kişiler, ülkeler bizim uçağımız nasıl düşürürler. İki tüne pilotumuz nasıl şehit olur, kim düşürdü acaba? Aylardır soruyoruz hükümete. Bırakın bize cevap vermedikleri gibi dosyaya gizlilik koydular. Bu ülke zarar görmesin diye bunları açıklamak istemiyoruz. Ama elbette biz ne söylediğimizi bilen sorumlu siyasetçileriz.”

Tekin, daha sonra HDP standına giderek, partililere saldırılardan dolayı geçmiş olsun dileklerini iletti.