Kadıköy'de pazarcı esnafını ziyaret ettikten sonra vatandaşlara aşure dağıtan CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, gündemle ilgili açıklamalarda bulundu. Pazar tezgahlarını tek tek gezerek esnafın sorunlarını dinleyen Tekin, CHP iktidarında sorunları çözme sözü verdi.

Gürsel Tekin, çıkışta gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Geçmişte pazara geldiğinde halkın hayat pahalılığından şikayet ettiğini, ilk defa insanların güvenliklerini tehlikede gördüklerini iddia eden Tekin, "Türkiye'deki herkesin birinci önceliği can güvenliği. Maalesef Türkiye nereye gidecek korkusu her şeyin önüne geçmiş. Bütün bu korkuları ortadan kaldırılacak tek irade CHP'dir. Terör örgütleriyle, yasa dışı örgütlerle Türkiye gibi bir devletin ilişki kurmasını kabul etmek mümkün değildir. Bunları yeniden inşa edeceğiz." dedi.

Bir gazetecinin sandık güvenliği konusunda partisinin neler yapacağını sorması üzerine Tekin, "Bir vatandaşımız anlattı. Tuşlu otokontrol sistemi oluşmuş. Özellikle tatile giden ya da gitmek isteyen aileler üzeride olağanüstü bir sosyal baskı oluştuğunu görüyoruz. Tatile gidenleri sosyal medyada afişe edeceklerini, komşuysa, dostsa ve arkadaşsa ilişkilerini keseceklerini ifade ettiler. Bu Türkiye'yi sahiplenme demektir. Bu sahiplenmeyi üstlenen seçmenler sandıkları da sahipleneceklerdir. Çok acı bir şeyi söylemek istiyorum. Türkiye açısından bir övünç kaynağı değil, utanç kaynağı. BM yani AGİT son yüzyılda ilk kez olağanüstü bir insan sayısıyla seçimi denetleyecek, gözetleyecek. Bu Türkiye için büyük bir ayıp. Rey çalınmaz. Tamam. Para çaldınız, arsa çaldınız. Ama bu ablamın oyuna tenezzül etmeyin. Allah'tan korkun ya!" diye konuştu.

Daha sonra IŞİD konusuna değinen Gürsel Tekin, IŞİD'in Türkiye'de 200 den fazla kişiyi şehit ettiğini ifade ederek, "Farklı terör örgütlerine taşeronlukta kullanılan IŞİD'in olduğu da biliniyor. Ama benim merak ettiğim çok önemli olan bir soru var. Bir önceki Diyarbakır Valisi'nin hangi gerekçelerle değiştirildiğini doğrusu çok merak ediyoruz. Bizim aldığımız bilgiye dayalı. Sayın Vali Diyarbakır'a gider gitmez jandarma istihbarat ve Milli İstihbarat'tan IŞİD kaplarının olup olmadığının bilgisini istediği için mi görevinden alındı. Bu çok önemli bir mevzu. Diyarbakır'a gittiğinizde bir polise, jandarmaya ya da istihbarat örgütüne sormaya gerek yok. Herhangi bir vatandaşa sorduğunuzda IŞİD hücre evlerinin nerede olduğunu biliyor. Ama bir tek AKP iktidarı bilmiyordu. 2 kardeşimiz şehit olduktan sonra fark ettiklerini gördük. Bu çok acı bir durum." şeklinde konuştu.