Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Sekreteri Gürsel Tekin, Esenler Belediyesi'ne devredilen 8,5 milyon metrekarelik alana AVM ve rezidans yapılacağını söyledi. Tekin, “İstanbullulardan rica ediyorum; yeşilinize sahip çıkın. İstanbul imar çetesine, beton lobisine teslim edildi.” dedi. Tekin, izne ayrılan Genelkurmay Başkanı Özel’e de geçmiş olsun dileğinde bulundu.

CHP İstanbul İl Başkanlığı’nda, ‘İklim İçin Ben De Varım’ manifestosu imza törenine katılan Gürsel Tekin, gazetecilerin sorularını cevapladı. İstanbul’da yedi tepenin yok olduğunu kaydeden Tekin, “Bir tanesini üzülerek söylüyorum. Özellikle Diyanet İşleri bu konuda nasıl bir tavır koymadı? İçimin yandığını ifade etmek istiyorum. Çamlıca tepesinde cami. Bu kadar imparatorluklar yaşamış. Kimse tepelere cesaret edemezken o tepeleri nasıl katlettiniz? Elbette camiye ihtiyaç var. Ama bula bula orayı mı buldunuz? Hadi cami var eyvallah, itiraz yok. Caminin etrafında AVM’nin ne işi var? Caminin etrafında rezidansların ne işi var?” diye konuştu.

‘İSTANBUL’DA BİR TEK MEZARLIKLAR VE ASKERİ ALANLAR KALDI’

Belediye meclisinde Kadir Topbaş’ın imar planına destek verdiklerini hatırlatan Tekin, şöyle devam etti: “3. köprü yapılırken itiraz ettik, 170 kilometre güzergahta. Sayın Topbaş’ın 100 binlik planı var. Sayın Topbaş’ı bir bilim insanı, bir belediye başkanı olarak doğru ve referans kabul ettik, oy verdik biz Sayın Topbaş’a. Maalesef Sayın Topbaş’ın 100 binlik planının tamamı darmadağın edildi. 165 kilometre güzergahta su havzaları ve orman alanlarımızın tamamı katledildi. Kala kalan bir mezarlık alanları bir de askeri alanlar kaldı.”

‘İSTANBUL İMAR ÇETESİNE, BETON LOBİSİNE TESLİM EDİLDİ’

Askeri alanlardan bir tanesinin Esenler Belediyesi’ne devredildiğini ifade eden Tekin, “Heyecanla, coşkuyla gerek eski başbakan, gerek yeni başbakan şu itirazları vardı: ‘İstanbul 9 – 10 emsal betonlaşmayı kabul etmez, bu doğru değildir’ derlerdi. Herhalde insanlar cehennemi görmeden cennete inanmaz. Bu cehennemden sonra bu başbakan da aklını başına almış, burayı büyük bir park yapacak diye düşünüyordum. Başbakan açıklama yaptı, övünerek 90 bin konut yapacağız dedi. Ertesi gün bir bakan açıklama yaptı. Biz burayı AVM merkezi yapacağız dedi. Esenler de 8,5 milyon m2 yer. Yani Anadolu da 3 il kadar. Ardahan, Bayburt, Gümüşhane’nin yerleşik alanı kadar. İstanbul’un yeşil alanı, orman alanı yani askeri alanlar. Şimdi burası AVM merkezi olacakmış" diye konuştu.

Kadir Topbaş’ı belediye başkanı olarak bildiğini söyleyen Tekin, "Oy vermemiş olsam da İstanbul’un belediye başkanı olarak biliyorum. Sayın Topbaş, senin 100 binlik planında burası ne? Topbaş’ın planında burası yeşil alan, spor ve sağlık alanları. Allah aşkına bir karar verin. Başbakan mı, bakan mı, belediye başkanı mı doğru konuşuyor. Siz hangi hakla ilçe belediyesine veriyorsunuz bunu? İlçe belediye başkanının plan yapma yetkisi yok. Sayın Topbaş plan yapmış. Başbakan kendi belediye başkanının planın baypas ediyor. Bakan başbakanı baypas ediyor. Adeta İstanbul talancılar elinde kalmış. İstanbullulardan rica ediyorum. Yeşilinize sahip çıkın. İstanbul imar çetesine, beton lobisine teslim edildi.” ifadelerini kullandı.

Genelkurmay Başkanı’na da geçmiş olsun dileklerinde bulunan Tekin, “Özellikle son dönemlerde belli bir medya grubunun baskısıyla sürekli bir tartışma... Ben ne söylediğini bilen bir siyasetçiyim. Reyhanlı’daki 53 vatandaşımızın nasıl katledildiğinin hesabı ortada, düşen uçağımızın iki pilotumuzun şehit düşmesi halen ortada. Dosyaya neden gizlilik koydunuz? Uçağımızı kimin düşürdüğünü söyledik olmadı. Süleyman Şah Türbesi’ndeki maskaralık olmasın diye defalarca uyardık, maalesef o maskaralıklar oldu. İnşallah Türkiye Ortadoğu’daki bu kitli savaşın bir parçası olmamalı. Bir birey olarak duyarlılığımı paylaştım. Olmadığı için çok mutluyum.” dedi.

Tekin, yaptığı açıklamalardan sonra Genelkurmay Başkanı Necdet Özel’in izne ayrılmasıyla ilgili soruya, “O konuya ben girmek istemiyorum. Onu Milli Savunma Bakanı’na sorarsınız.” şeklinde cevap verdi.

‘PARTİLERE YÖNELİK PROVOKASYONLAR ARTACAK’

Seçim çalışması yapan partililere yönelik saldırılara dikkat çeken Tekin, “Provokasyonların daha çok artacağı duyumları var. Ben ez azından Sayın Başbakan’ın bu meselelerle ilgili duyarlı olmasını bekliyorum. Siyasiler dillerini daha nazik kullanmalı. Aksi taktirde sorunlu hale gelen toplumun barışçıl şeyini bozmak hiçbir siyasi partiye yarar sağlamaz. Türkiye’nin birliği bütünlüğü her şeyden daha önemlidir. Sadece reyde değil, siyasi partilerden de önemlidir. Bütün partiler aklını başına alsın.” dedi.