Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Sekreteri Gürsel Tekin, Beykoz’da imara açıldığı belirtilen ormanlık alanla ilgili açıklama yaptı. Söz konusu yeri gezen Tekin, “2 yıl önce burası pazarlanmış. Organizasyonları yapılmış ona görev torba yasası açıklanmış.” dedi. Tekin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın da bu itiraz etmesi gerektiğini söyledi.

Gürsel Tekin, partililerle birlikte Beykoz’da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından plan değişikliği yapılarak imara açıldığı belirtilen yeşil alanda incelemelerde bulundu. Burada vatandaşlara da bilgi veren Tekin, söz konusu ormanlık alanı gezdi.

Tekin yaptığı açıklamada, “CHP olarak dava açacağız. Sayın Topbaş da TOKİ ile ilgili onlarca dava açmıştı. Ben o davaları merak ediyorum. Acaba çekti mi? Biz bugüne kadar benzer uygulamaların tamamına dava açmıştık. Bunların torba dediği, benim tombala yasası dediğim bu yasa ile bilirkişi müessesinin tamamını değiştirdiler. Ne kadar işgüzar, ne kadar iş bilmez, ne kadar bakanlıklara iktidara yakın varsa o insanlar geldi bilirkişi oldu. Yargıçlarımızın hiç birisi imar mevzuatını bilmez. Doğal olarak gelen bilirkişi raporlarına görev karar veriyorlar. Bilirkişi raporlarına baktığımızda, bazı organizasyonlar tek başına olmaz, bir çeteleşmenin her ayağını yapmak zorundasınız. Hukuk ayağını sağlayacaksınız, büyükşehir ayağını sağlayacaksınız, ilçe belediyesini sağlayacaksınız ama bunun yanında bilirkişi müessesini de boş bırakmayacaksınız. Torba yasa ile bunu da hallettiler ama biz CHP olarak sonuna kadar mücadele edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Tekin, söz konusu alanın 2 yıl önce pazarlandığını ve ona göre de torba yasa çıkarıldığını belirterek, “Yani buralar daha önce pazarlanan yerlerdir, telefon tapelerinde, devletin bütün kayıtlarında bunlar mevcuttur.” şeklinde konuştu.

‘TALANLARLA SADECE CHP MÜCADELE EDİYOR’

Diğer siyasi partilere de seslenen Tekin, şunları söyledi: “Bu talanlarla ilgili sadece CHP mücadele ediyor. Bu şehirde havaya, suya sadece CHP’lilerin mi ihtiyacı var. Nerede bu siyasi partiler. Niçin tepki göstermezler? Akciğerimizin darmadağın edilmesine, ormanlarımızın talan edilmesine niye ses çıkarmazlar özelikle sesleniyorum; yarın hiç birimiz çocuklarımıza hesap veremeyiz.”

Kadir Topbaş’ın da dava açmasını beklediklerini söyleyen Tekin, vatandaşlara da şöyle seslendi: “Sadece burası değil, bugüne kadar 50 bine yakın insan mağdur oldu. İnşallah bunlar iktidar olmayacak, kazara iktidar olursa buradaki yoksulların tamamı yandı, hepiniz sürgüne gideceksiniz. İstanbul’un dört bir yanında özellikle Ümraniye ve Sultanbeyli. Sizleri bir kardeşiniz olarak uyarıyorum.”