Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kadıköy İlçe Başkanlığı, Fenerbahçe-Galatasaray derbisi öncesi Passolig'e hayır eylemi düzenledi. Eylemde konuşan CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, "Seçim beyannamemizde taraftarlara sözümüz var. Passolig'i kaldıracağız. Türkiye'de bütün sivil toplum örgütlerini fişlediler. Sporu da fişlediler. Şiddetle kınıyorum, iktidara geldiğimizde ilk işimiz bu uygulamayı kaldırmak olacaktır." dedi.

Kadıköy'de düzenlenen Passolig uygulamasına son eylemine; CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, İstanbul Milletvekilleri Barış Yarkadaş ve Mahmut Tanal, CHP milletvekili adayları, Kadıköy İlçe Başkanı Ali Narin ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kadıköy Altıyol'daki Boğa Heykeli önünde başlayan eylemde konuşan CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, "Seçim beyannamemizde taraftarlara sözümüz var. Passolig'i kaldıracağız. Türkiye'de bütün sivil toplum örgütlerini fişlediler. Sporu da fişlediler. Şiddetle kınıyorum, iktidara geldiğimizde ilk işimiz bu uygulamayı kaldırmak olacaktır. Bu uygulama iktidarın tribünlerden korktuğu için, tepkiden korktuğu için getirdiği bir uygulamadır. Tirübünlerden bu kadar korkuyorsanız gitmeyeceksiniz." diye konuştu.

Eylemde basın mensuplarına açıklama yapan İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş'ta, Passolig uygulamasının fişleme amaçlı olduğunu ifade ederek, bu uygulamaya derhal son verilmelidir dedi. Yarkadaş, Passolig aynı zamanda yandaş bankalara rant yaratmanın merkezidir. Türkiye'yi bu ayıptan kurtararak, tribünleri özgür hale getireceğiz dedi.