CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, Twitter fenomeni Fuat Avni’nin medyaya yönelik operasyon iddialarıyla ilgili konuştu. İktidarın buna cesaret edebileceğini düşünmediğini söyleyen Tekin, “Eğer bir ülkenin cumhurbaşkanı bir gazetenin genel yayın müdürünü direk hedef göstererek tehdit ediyor, iş adamını, gazete patronunu tehdit eder duruma gelmişse o ülkede çok ciddi tehlikeler var demektir. Yani son günlerde seçimi kaybedeceğiz telaşıyla Türkiye’yi başka bir noktaya götürmek istiyorlar.” dedi.

Fuat Avni’nin, aralarında çok sayıda ünlü gazeteci ve kamuoyunun yakından tanıdığı yargı camiasından isimlerin yer aldığı 200 kişilik bir gözaltı listesinin hazırlandığını yazmasının ardından siyaset dünyasından tepkiler gelmeye devam ediyor.

Gürsel Tekin, partisinin Beyoğlu İlçe Teşkilatı’nın seçim çalışmalarına katıldı. Açılan stant da vatandaşlarla selamlaşan Tekin, vatandaşlarla bol bol fotoğraf çektirdi. Tekin çalışmaların ardından basın mensuplarının sorularını cevapladı.

‘SİZE MASAYI DAĞITTIRMAYACAĞIZ’

İddialar hakkında konuşan Tekin, “Eğer bir ülkenin cumhurbaşkanı bir gazetenin genel yayın müdürünü direk hedef göstererek tehdit ediyor, iş adamını, gazete patronunu tehdit eder duruma gelmişse o ülkede çok ciddi tehlikeler var demektir. Ben gerçekten hayretle izledim televizyonu yani son günlerde seçimi kaybedeceğiz telaşıyla Türkiye’yi başka bir noktaya götürmek istiyorlar. Ben olacağına inanmıyorum yani buna bu kadar cesaret edeceklerini düşünmüyorum. 17-25 Aralık bize bir şeyi gösterdi ki; gerçekten bir grup ülkeyi soymuş. Sadece ulusal düzeyde değil uluslararası düzeyde çok ciddi suçlara bulaşmış bir yapı var. Bu yapı, hesabı vermemek için elinden gelebilecek her türlü negatif işleri yapacaktır. Yani restorana gidiyorsunuz yiyorsunuz, içiyorsunuz hesap kabarık gelince hesabı ödememek için masayı dağıtmak istiyorsunuz. Masayı dağıtmak istiyorlar, size masayı dağıttırmayacağız! Türkiye’deki kamuoyu yoklamaları kamu destekli olduğu için tarafsızlıkları konusunda şüphelerim var. Ama uluslararası tarafsız kurumlarda bu yoklamaları yapıyor. Bu yoklamalara göre AKP’nin oyları yüzde 34-36 bandında hadi yüzde 2’de çalma payı ekleyelim maalesef buna bir şey yapamıyoruz, elimizden bir şey gelmiyor ne yapalım yani bütün dünya AKP’nin iktidar olamayacağını biliyor. Cumhurbaşkanı da bunu gördüğü için bu telaş içerisinde biraz öncede söylediğim gibi masayı dağıtmak istiyorlar ama kimseye masayı dağıttırmayacağız.” şeklinde konuştu.

‘SEÇİM TELAŞI VE SUÇLULUK PSİKOLOJİSİYLE OLAĞANÜSTÜ BİR SALDIRI YAPIYORLAR’

Cumhurbaşkanının bir gazeteciyi tehdit etmesinin kaygı verici olduğunu belirten Gürsel Tekin, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ben izin verirseniz Sayın Davutoğlu’na çağrıda bulunmak istiyorum; sayın Başbakan! bir ülkenin geleceğini bir aileye feda etmeyin, bunun bedeli çok ağır olur. Akşam sayın Cumhurbaşkanını devlet televizyonunda şaşkınlıkla izledim. Acaba sayın Cumhurbaşkanının ruh hali yerinde değil miydi? Bu cümleleri nasıl kullandı? Direk bir gazetecinin tehdit edildiğini, ondan hesap sorulabileceğini yani hukukun, yargının neredeyse rafa kaldırıldığı bir ortamda Cumhurbaşkanının bu cümleleri kullanması son derece kaygı verici. Be bu ülkenin başbakanı nerede merak ediyorum? Bütün bu olan bitenlerin karşısına başbakanın sessiz kalması devletin kurumlarının sessiz kalması inanılır gibi değildir.

Şunu herkesin bilmesi lazım; ne yapılırsa yapılsın bir seçim telaşı, bir korku, suçluluk psikolojisiyle olağanüstü bir saldırı olacaktı, bunların hepsini biliyoruz. Türkiye’nin birçok yerinde ana muhalefete, muhalefete saldırılar kamuoyun yansımadı ama şimdi görüyorum ki iş adamları, gazeteciler, gazete patronları tehdit ediliyor, gazetenin genel yayın müdürü direk tehdit ediliyor. Hangi gerekçeyle tehdit ediyorsunuz? Sadece haber yaptığınız için tehdit ediliyorsunuz. Bu tehditlere kimse boyun eğmeyecektir.”