Seçim çalışmalarına Maltepe'de esnaf ziyareti ile devam eden Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Sekreteri Gürsel Tekin, yolsuzluk yapanların değil de bu yolsuzluğu ortaya çıkaranların cezalandırıldığını söyledi. Tekin, "Türkiye’de hiç kimsenin aklına gelmeyecek şeyler yaşandı. Soyanlar suçüstü yakalandı, suçüstü yapanlar cezalandırıldı." dedi.

Gürsel Tekin, seçim çalışmaları kapmasında Maltepe'de esnafı ziyaret etti. Burada gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Tekin'in hedefinde hükümet vardı. Bakanlar Kurulu'nun üyelerinin üçte birinin ülkeyi soymakla meşgul olduğunu savunan Tekin, “AKP’nin çok güzel sloganları vardı. Hani bunun bir tanesi ‘hayaldi gerçek oldu’ idi. Şuna emin olmanızı istiyorum; Türkiye’de hiç kimsenin aklına gelmeyecek şeyler yaşandı. Bir kere dünyadaki bütün ülkeleri incelediğinizde göreceksiniz hiçbir ülkede olmamış yeni bir modelle, bir ülkenin bakanlar kurulunun üçte biri ülkeyi soymakla meşgul olmuş. Soyarken suçüstü olmuş. Suçüstü edenler cezalandırılmış. Ben şimdi Sayın Davutoğlu’na bir çağrıda bulunmak istiyorum. Yani yazık günah değil mi bu kadar, dört tane bakana haksızlık yapılmış. Mağdur olmuş. Hemen seçime kadar en azından bu 25 gün içerisinde bu dört bakanı görevine iade edin.” şeklinde konuştu.

Eleştirel bir dille yolsuzluk iddialarını ve yolsuzluğa isme karışan dört eski bakanı eleştiren Tekin, “Madem ki yaptıysanız namuslu bir şey yapın. Nedir bunların suçu günahı kardeşim? Bu kadar soygunda bu kadar yolsuzlukta sadece güzelim dört tane bakan mı suçlu oldu? Bence herhalde bütün bu olup bitenlerin yanında, hukukun bu kadar katledildiği bir ortamda yapılması gereken bir tek şey var: Hazır yapılmışken dört tane bakanı da Sayın Başbakanın en azından seçim sürecine kadar 25 günlük süre içerinde 4 bakanı görevine iade etmesini bekliyorum. Yapılacak başka bir durum yok gibi gözüküyor. Ne yapıyorsunuz bir kere öncelikle kumpas, tuzak diyorsunuz eğer bunlar gerçekse burada yapılması gereken bir tek şey var. Demek ki dört bakan mağdur. Bu mağdurları hemen görevine iade edin!” ifadelerini kullandı.

‘DAVUTOĞOLU DEDİ Kİ ‘BEN ÇANTAYA 2 YÜZ BİN DOLAR PARA KOYDUM’

Hükümetin dış politikalarını da değerlendiren Tekin, özellikle son dönemlerde dış politika konusunda çok ciddi sıkıntıların yaşandığına dikkat çekti. Tekin sözlerini şöyle sürdürdü: “Bizim temel görevimiz iktidarı uyarmaktır. Geçmiş dönemlerde çeşitli uyarılarımız oldu. Suriye ile ilgili uyarılarımız oldu bu uyarılarımızın hiç birisini dikkate almadılar. Mısır ile bizim ilişkimiz, tarihin derinliklerine baktığımızda çok önemli kardeşlik ilişkisi olan bir ülkedir. Düşman haline getirdik. 'Libya’ya dokunmayın, boş verin sizin işiniz değil, yapmayın, küresel dünyanın taşeronluğunu yapmayın' dedik. Hayır, Davutoğlu dedi ki 'ben 2 yüz bin dolar çantaya para koydum. Efendim Libya’ya demokrasi götüreceğiz'. Libya’da ne oldu? Türk iş adamlarının makine parklarının tamamına el konuldu. Bir tek Türk iş adamı Libya’ya giremiyor. Sonuç olarak geçen günde 3 tane şehit verdik.”

Suriye ilişkilerinde de yatırımcının mağdur olduğuna değinen Tekin, “Keza Suriye ile ilgili eski Başbakan, biliyorsunuz Antep’te miting yaptı. Çıktı ekranların karşısında, 'Esad’la beraber biz iki ülke arasındaki tel örgüleri kaldıracağız ve Şam’daki kardeşimiz elini kolu sallayarak Antep’e gelecek.' Antep’deki kardeşlerimiz elini kolunu sallayarak Şam’a gidecek.' dedi. Bunu referans, güven bilen yurttaşlarımız otel, sanayi, fabrika bilmem neler yaptı. Maalesef onlar da perişan oldu. Yani hani bir sıfır politika dedikleri sıfır duruma geldi ülke. Türkiye’nin gelmiş olduğu durum gerçekten dış politika konusunda bu kadar çapsız bu kadar ön görüsüz bir politika görülmüş değil. Şu anda Arabistan'ın kapısına gidiyorlar, Amerika’ya yalvarıyorlar. Bizi Mısır ile barıştırın dış politika iç politika malzemesi olmayacak kadar çok önemlidir. Asıl geçen haftaki uyarılarımızla olası bunlar yine kandırılabilirler çünkü bu güne kadar hep kandırıldı. Bundan sonra inşallah kandırılmaz. Türkiye’yi yeni mir maceraya sürüklemezler diye uyarılarımız yapmak zorundayız.” şeklinde konuştu.

'25 BİN NÜFUSLU MAHALLE AYDA 30 KİLO ET TÜKETİYOR'

Esnaf ziyaretleri sırasında Başıbüyük mahallesinde bir kasap dükkanına giren Tekin, et fiyatlarını değerlendirdi. Dükkan sahibiyle muhabbet eden Tekin, esnafa "Satış düştü mü, günlük kaç kilo et atıyorsunuz, bu mahallede kaç kasap var?" diye sordu. Dükkan sahibi de “Satış düştü. Günlük 10 kilo et satıyorum. Bu mahallede 3 kasap var.” şeklinde cevap verdi. Tekin, bunun üzerine “Görüyorsunuz değil mi diğer 3 kasapta büyük olasılıkla 10’ar kilo et satıyor. 30 kilo, 25 bin insanın kullandığı eti hesaplayın, saraydaki günlük giren eti hesaplayın ona göre oy verin kardeşim. Yani bugün saraya giren eti hesaplayın 25 bin yurttaşımızın kullanmış olduğu eti hesaplayarak elinizi de vicdanınıza koyun oyunuzu verin.” dedi.