Makamında uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Bursa'nın Gürsu ilçesi Belediye Başkanı Cüneyt Yıldız, belediye binası önünde düzenlenen törenin ardından kılınan cenaze namazı sonrasında toprağa verildi.

Belediye önünde düzenlenen törene, Cüneyt Yıldız’ın ailesinin yanı sıra, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Vali Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, milletvekilleri, MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, MHP ve CHP İl Başkanları ile binlerce Bursalı katıldı.

Törende konuşan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Cüneyt Yıldız’ın herkes tarafından sevilen, iyi bir insan olduğunu dile getirdi. Arınç, şöyle konuştu: “Onu her tanıyan, Cüneyt kardeşimizin vefatına çok üzüldü. Herkes ona rahmet diliyor. Böyle bir güzel veda, vuslata ermeyi Allah herkese nasip eylesin. Rabbim güzel insanları bir an önce yanına almakla onlara cennetini bağışlasın. Yüzü gülen bir insandı. İnsana huzur ve güven veriyordu. Kimse hakkında kötü konuşmuyordu. Onu çok sevmiştik. Onun Gürsu Belediye Başkanı olması ona çok yakışacaktı. Pek çok insanlarla tanıştım. Ama Cüneyt Bey örnek bir insandı. Hayatını hizmete vakfetmişti. Annesi, babası, çocukları hep mükemmel insanlardı. Kendisini eleştiren, belki oy vermeyen kimse hakkında olumsuz bir söz söylemiyordu. Gürsu'da yaşayan herkese kucak açıyordu.”

Belediye binası önünde dua yapan Müftü Mehmet Emin Ay, dua sırasında gözyaşlarına hakim olamadı. Mehmet Emin Ay’ın ağlayarak dua yapması sırasında Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç başta olmak üzere Bakan Faruk Çelik, Bakan Mehmet Müezzinoğlu ve meydandaki kalabalık da gözyaşlarını tutamadı.

Duanın ardından Cüneyt Yıldız’ın naaşı omuzlara alınarak Merkez Camii’ne getirildi. Babasının tabutunun başından hiç ayrılmayan oğlu Ahmet Talha, uzun süre gözyaşı döktü. Küçük Ahmet’i okul arkadaşları ve akrabaları teskin etti.

Yoğun kalabalık ve havanın yağmurlu olması nedeniyle cenaze namazı öğle ezanı beklenmeden kılındı. Cenaze namazını müftü Mehmet Emin Ay kıldırdı. Merhum başkanın naaşı, namazın ardından Gürsu ilçe mezarlığına götürülerek dualarla ebedi aleme uğurlandı. Yıldızın babası Ahmet Yıldız, namazın ardından yaptığı konuşmada, herkesin hakkını helal etmesini, oğlundan alacağı olan varsa kendisine mutlaka oluşmasını istedi.