Güvenlik Stratejileri Araştırma Merkezi (GÜSAM) Başkanı Ercan Taştekin, Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde yaşanan saldırı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Saldırıda güvenlik zafiyeti ile ilgili iddiaları değerlendiren Taştekin, “Siz uzun süredir bölgedeki IŞİD olsun, PKK olsun terör örgütüyle ilgili zaman kazanma, lojistik destek gibi konularla ilgili önleme çalışması yapmazsanız, istihbari çalışma yapmazsanız bu tip olumsuz olaylar kaçınılmazdır.” dedi.

Ercan Taştekin, Suruç’ta yaşanan bombalı saldırı ile ilgili Cihan Haber Ajansı’na () açıklamalarda bulundu. Bombanın patlamasının güvenlik zafiyetinin göstergesi olduğunu belirten Taştekin, “Bu kadar büyük ölçekli olaydan haber alınamaması, önlenememesi, bu konudaki istihbarat zafiyetinin göstergesidir.” diye konuştu.

Terör örgütleriyle yapılan mücadelenin uzun soluklu yapılması gerektiğini vurgulayan Taştekin, konuşmasına şöyle devam etti: “Siz uzun süredir bölgedeki IŞİD olsun, PKK olsun terör örgütüyle ilgili zaman kazanma, lojistik destek gibi konularla ilgili önleme çalışma yapmazsanız, istihbari çalışma yapmazsanız bu tip olumsuz olaylar kaçınılmazdır. Buradaki en büyük hatalardan bir tanesi de bir millet, hiçbir zaman iki terör örgütünü birbirine kırdırmak gibi bir düşünce içinde olmamalı. Bölgeyi sadece istikrarsızlaştırır, uzun süredir bunu söylemeye çalışıyoruz. Ama istihbarattaki terörle ilgili uzmanların tasfiye edilmesi bu alanda yeterli istihbari çalışmanın yapılamadığını gösterir. Ayrıca siz terör örgütleriyle ilgili yapmanız gereken çalışmaları, bir sivil toplum kuruluşundan terör örgütü yaratmaya ayırırsanız bu tür büyük eylemlere maalesef girersiniz. Orada stratejik ilçenin olduğunu herkes biliyor. Bu ilçedeki tedbirlerin üst seviyeye çıkarılmaması gerçekten felakettir.”