Güvenç: “Maraş'ın kahraman halkı Esed'in zulmünden kurtulmak için şehrimize hicret eden Suriyeli kardeşlerine sahip çıkarak ensar olma şerefine ermiştir.
             
Kahramanmaraş AK Parti Milletvekili Sıtkı Güvenç, Kahramanmaraş'ta bir grup vatandaşın Suriyeli sığınmacılarla yaşadığı gerginlik üzerine bir açıklama yaparak hemşehrilerine sağduyu çağrısında bulundu. Güvenç yaptığı açıklamada şu sözlere yer verdi:
            
“Pazar günü şehrimizde meydana gelen olaylar hepimizi derinden üzmüştür. Olanları Kahramanmaraş halkına mal etmemelidir. Çünkü Kahramanmaraş'ın maneviyatı yüksek halkı her zaman mağdurun, mazlumun yanında yer aldığı gibi Suriyeli muhacir kardeşlerinin de yanında yer almış, onlara sahip çıkmıştır, çıkmaya da devam edecektir.
           
Mekkeli müşriklerin zulmünden Medine'ye hicret eden Peygamberimiz ve ashabına Medineli müminler sahip çıkıp, nasıl Ensar olma şerefine sahip olduysa Maraş'ın kahraman halkı da Esed'in zulmünden kurtulmak için şehrimize hicret eden Suriyeli kardeşlerine sahip çıkarak ensar olma şerefine ermiştir. Bu bağlamda Maraş bir ensarlar şehridir. Müminliğin gereği budur. Müminler ancak kardeştir.
          
Çanakkale şehitliğinde çok sayıda Halepli, Şamlı şehit, şehit Mehmetçiklerimizle yan yana yatmaktadır. 
           
Kurtuluş Savaşında Pakistanlı, Hindistanlı, Afganistanlı Müslüman kadınlar kollarındaki bilezikleri, ziynet eşyalarını Osmanlı devletine yardım olarak göndermesi ümmet bilincindendir ve hiçbir zaman unutulmamalıdır. 
         
Suriyeli kardeşlerimizden yanlış yapanlar varsa devlet olarak gereken yapılır, hiç kimse durumdan vazife çıkarmamalıdır.
           
Hiç kimsenin Maraş'ın imajını bozmaya, dışarda yanlış tanınmasına sebep olmaya hakkı yoktur. Şehrimizde bir yabancı düşmanlığı varmış algısı Maraş halkına yapılacak en büyük haksızlıktır.
           
Maraşlı olarak hep birlikte şehrimize sahip çıkalım, gençlerimize sahip çıkalım provokatörlere fırsat vermeyelim.”