Türkiye’nin pek çok yerinde düzenlenen eylemlerle protesto edilen, üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ın öldürülmesini Cumhuriyet meydanında düzenlediği basın açıklaması ile kınayan Osmaniye CHP Kadın Kolları Başkanı Dilek Güvenç, "Biz bir canı kaybettik, Özgecan'ı kaybettik, akıllara sığmayan, onu bizden koparan, şiddetin sorumlusu kadın erkek eşitsizliğini meşrulaştıran siyasi iktidarın anlayışı ve açıklamalarıdır. Türkiye, geleceğini göremeyen karanlık ve huzursuz bir ülke oldu." dedi.

Bu gidişe artık dur denmesi gerektiğini, daha başka Özgecan’ların katledilmemesi için çözüm bulunması gerektiğini beirten Güvenç, "Cumhurbaşkanı’nın her fırsatta tekrarladığı ve ısrarla savunduğu açıklamalarında, kadınlara ilişkin kadın-erkek eşitsizliği, 3-5 çocuk, özel yaşam, giyim biçimi, vekillerinin iğrenç demeçleri, çalışan kadın fuhuşa hazırlık yapar, dekolte giyen tecavüze uygundur, hamile kadının dolaşması terbiyesizliktir. Bu tür söylemler, sapkın ve cahil insanların ağzının suyunu akıtmalarına neden olur. Özel yaşam, giyim biçimi toplumdaki yeri ile ilgili görüşleri, kadınları sadece nüfusu artırmak için var olan, eşitlikten ve ayrımcılık yasasından nasibini almayan insanlar olarak gördüğü algısı yaratmaktadır. Bu tür yaklaşımlar kadınların yaşadığı her türlü şiddet ve cana kast olaylarını artıran yaklaşımlardır." diye ifade etti.

Bugünün, 17 Şubat Türk Medeni Kanunu'nun yürürlüğe girdiği tarih olduğunu belirten Güvenç, "Medeni kanunlar insanların doğumundan ölümüne kadar tüm yaşam faaliyetlerini düzenleyen kanunlardır. Medeni Kanun'un en belirgin yanı kişisel hak ve özgürlüklere kattığı anlamdır. Dönemin koşulları göz önüne alındığında, kadınlar açısından taşıdığı değer ve önemli özelliğidir. Devrimci, laik ve demokratik yapısı ile kadınların eşitlik, adalet ve özgürlük mücadelesine sunduğu katkı cok önemlidir. Medeni Kanun'un kabulünden bugüne geçen süre içinde kadınlar kazanılmış haklarını daha ileriye taşıma mücadelesini hep sürdürmüşlerdir. Maalesef bugün geldiğimiz noktada ise kadın erkek eşitliğine inanmayan, kadın bedeni ve yaşamı üzerinde tahakküm kuran, kadınları toplumsal hayattan uzaklaştıran bir ideolojik saldırıyla karşı karşıyayız. Medeni Kanun'un kabul edilişinin yıl dönümü olan bugün maalesef gerici ideolojiyle mücadele ediyoruz. Üstümüze düşeni yapmaya, daha çok Özgecan'larımızı koruyabilmek adına mücadelemize devam edeceğiz." diye konuştu. Basın açıklaması için toplanan grup sesizce dağıldı.