GÜVENDER Yönetim Kurulu, bazı basın yayın organlarında yer alan 2010 KPSS sınavlarında kopya çeken kişilerin GÜVENDER üyesi dershanelerin öğretmeni olduğu iddiasının tamamen gerçek dışı olduğuna açıkladı. Açıklama da, “Söz konusu gerçek dışı iddiaların aniden gündeme getirilmesinin KPSS sınavlarının kaldırılması, devlet memurluğuna sınavsız geçişin sağlanması, dershanelerin itibarsızlaştırması ve Anayasa Mahkemesi'nde verilecek kararı etkilemeye dönük bir kara propaganda faaliyetidir.” denildi.

GÜVENDER Yönetim Kurulu, son günlerde 2010 yılı KPSS şaibesi üzerinden üye kurumları hakkında yapılan karalama kampanyalarına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Bazı basın-yayın organlarında 2010 yılı KPSS sınavlarında usulsüzlük yapıldığı ve toplu kopya çekildiğine ilişkin haberlerin yer aldığı belirtilen açıklamada, “Haberler içerisine GÜVENDER üyesi kurumlarımızın adının kasıtlı olarak monte edildiği görülmektedir.” diye ifade edildi. Sınavlarda kopya çeken kişilerin GÜVENDER üyesi dershanelerin öğretmeni olduğu iddiasının tamamen gerçek dışı olduğuna yer verilen açıklama da, “Söz konusu gerçek dışı iddiaların aniden gündeme getirilmesi; KPSS sınavlarının kaldırılması, devlet memurluğuna sınavsız geçişin sağlanması, dershanelerin itibarsızlaştırması ve Anayasa Mahkemesi'nde verilecek kararı etkilemeye dönük bir kara propaganda faaliyetidir.Kamuoyunun da malumu olduğu üzere yaklaşık bir yıldan beri GÜVENDER üyesi kurumlar hakkında bilinçli olarak aleyhte kampanya yürütülmektedir. Normal rekabet zemini içerisinde başarılarıyla öne çıkması engellenemeyen kurumlarımız, itibarsızlaştırılarak başarıları karartılmaya çalışılmaktadır. KPSS iddiaları bunun son halkasıdır.” görüşlerine yer verildi.

“Yalan, iftira ve kara propaganda yağmuru altında geçen 2014 yılında dahi GÜVENDER üyesi dershaneler başarıda zirvede olmuş ve üniversite sınavlarında birçok dalda derece elde eden öğrenciler yetiştirmişlerdir.” denilen açıklama da şu ifadeler yer aldı: “İftiralara verilebilecek en güzel cevap kurumlarımızın inkâr edilemez başarısıdır. Dershanelerimizi ve onun fedakâr öğretmen kadrosunu sınavlarda usulsüzlük yapmakla itham etmek bizzat bu iddianın sahiplerinin kendilerini inkârıdır. Şöyle ki; şu anda TBMM'de görev yapan gerek iktidar ve gerekse muhalefet partisi milletvekillerinin bir kısmı GÜVENDER üyesi dershanelerimizde eğitim almıştır. Aynı şekilde pek çok bakan, milletvekili, üst düzey bürokrat, iş adamı, bilim adamı da evlatlarını kurumlarımıza emanet etmiştir. Başarılarından dolayı defalarca tarafımıza şükranlarını da iletmişlerdir. Toplumumuzun, evlatlarını GÜVENDER üyesi kurumlara emanet etmesinin temel sebebi bu kurumların üstün başarılarıdır. Siyasi hesaplaşmalar ve kaos havasında geçen son dönemde dahi halkımız dershanelerine sahip çıkmış, geçmiş yıllardaki başarılarını referans almış ve çocuklarını bu kurumlara göndermekte tereddüt etmemiştir. Kara propaganda merkezlerini rahatsız eden budur. Hukuki temeli olmayan, 5 yıldır sonuçlandırılamayan, üzerine kumpas kurgulandığı basın-yayın organlarına yansımış olan sipariş soruşturmalara üye kurumlarımızın ismini karıştırma gerekçesi de budur. Milletimizin bu gerçek dışı algı operasyonuna, daha önce olduğu gibi dershanelerine sahip çıkarak en güzel cevabı vereceğine olan inancımız tamdır.”