Özel Güvenlik Hizmetleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Gökhan Arıkan, mali mesuliyet sigortalarında özel güvenlik firmalarının mağdur olduğunu belirterek, sorunun çözülmesi gerektiğini söyledi.

Özel güvenlik firmalarının, çalışanlarına yaptırmak zorunda oldukları ve yıllık 7-12 TL arasında değişen mali mesuliyet sigortasında iş yoğunluğu nedeniyle sigorta şirketlerinin poliçelerini geciktirebildiğini ifade eden Arıkan, bu nedenle suçlu durumuna düştüklerini ve savcılara ifade vermek zorunda kaldıklarını kaydetti. Mali mesuliyet sigortası poliçesinin tamamlanması için en az 10 günlük bir zaman tanınması gerektiğine dikkat çeken Arıkan, bu süre içinde işlemlerini tamamlamayan firmalar için cezai işlemin uygulanmasını istedi.

"İFADE VERMEKTEN BIKTIK"

Mali mesuliyet sigorta bedellerinin yıllık kişi başına 7 ila 12 TL gibi bir bedel olduğunu her firmanın bu sigortayı yaptırdığını açıklayan Arıkan, “Sigorta firmalarının yoğunluğundan dolayı poliçeler birkaç gün gecikmeli yapılıyor. Yapılan denetimlerde de özel güvenlik firmaları sanki mali mesuliyet sigortası yaptırmadan güvenlik elemanı çalıştırıyormuş gibi görünüyor. Bu durumda savcılığa suç duyurusu yapılıyor. Biz de bu yüzden sürekli savcı karşısında ifade veriyoruz. Daha sonra durumu anlattığımızda mahkeme beraat kararı veriyor. Savcı karşısında ifade vermekten artık bıktık.” dedi.

"DENETİMLER EĞİTİCİ OLMALI"

Bu sorunun çözümü için vali, emniyet ve Jandarma Güvenlik Şube müdürlerini dernek olarak ziyaret edeceklerini ve sorunlarını anlatacaklarını belirten Arıkan, en azından İzmir’de bu konuda öncü bir çalışma yapılmasını beklediklerini söyledi. Daha sonra da seslerini Ankara’da duyurmak istediklerini anlatan Arıkan, bu konuda gerekli yasal düzenlemelerin de yapılması gerektiğini kaydetti. Arıkan, denetimlerinde kusur aramak ya da ceza vermek amacıyla değil, eğitim vererek sektörün hizmet kalitesini artırma yönünde yapılmasının daha faydalı olacağını sözlerine ekledi.