Hasta veya hasta yakını olarak gittiği hastanelerde doktor, hemşire ve vatandaşların cüzdanlarını 'yankesicilik' yöntemiyle çaldığı iddia edilen 32 yaşındaki İsmail G. suçüstü yakalandı. Emniyetteki ifadesi tamamlanan şüpheli adliyeye sevk edildi. 'Pişman mısın?' diyen gazetecilere gülümseyerek poz veren şüpheli, "Pişman mıyım, cezaevine gidiyorum, seviniyorum. Havasını, suyunu özledim." dedi.

Bursa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, bir kişinin şehirdeki çeşitli hastanelerde doktor, hemşire ve vatandaşların cüzdanlarını 'dolandırıcılık' yöntemiyle çaldığı yönündeki ihbarlar üzerine harekete geçti. Öncelikle olayın vuku bulduğu hastanelerde güvenlik kamerası görüntülerini analiz eden uzman ekipler, şüphelinin kimliğini teşhis etti. 21 ayrı suçtan poliste kaydı bulunan ve geçen Mart ayında cezaevinden tahliye olduğu öğrenilen şüpheli, Osmangazi ilçesi İnönü Caddesi'nde özel bir hastanede görevlilerin cüzdanını çalarken suçüstü yakalandı. Adının İsmail Gümüş olduğu belirlenen şüphelinin aynı suçtan defalarca işlem gördüğü ve geçen Mart ayından cezaevinden tahliye olduğu tespit edildi. Yapılan incelemede, şüphelinin şehirdeki 5 ayrı hastanede cüzdan hırsızlığına karıştığı belirlendi.

CEBİNDEN HASTANE LİSTESİ ÇIKTI

Güvenlik kamerası görüntülerinde oldukça şık giyindiği görülen şüphelinin rahat tavırları dikkat çekiyor. Önce cep telefonuyla görüşüyormuş gibi yapan şüpheli, arkasından girdiği odalardan cüzdanları çalıyor. Güvenlik kamerasına yansıya görüntüler şüphelinin cep telefonuyla konuşur gibi yaparak içeriye girmesi ve hastane çalışanlarının odasına girip, eşyaları alması görüntülere yansıdı. Daha sonra şüpheli hiçbir şey olmamış gibi cep telefonu ile konuşarak hastaneden ayrılıyor. Emniyette şüphelinin üzerinde yapılan aramada cebinden sırasıyla hırsızlık yapacağı hastanelerin listesi çıktığı belirtildi. Şüphelinin Bursa dışında da çeşitli dolandırıcılık olaylarına karıştığı tespit edildi.

CEZAEVİNE GİRİYORUM, SEVİNİYORUM; HAVASINI, SUYUNU ÖZLEDİM

Bursa Emniyet Müdürlüğü'nde sorgulaması tamamlanan şüpheli İsmail Gümüş, adliyeye sevk edildi. Gazetecilerin, 'Pişman mısın?' sorusunu cevaplandıran şüpheli, önce gülümseyerek gazetecilere poz verdi sonra şunları söyledi: "Pişman mıyım? Cezaevine gidiyorum, seviniyorum, cezaevi iyidir, yatıp kalkıyorum, daha ne olsun. Yeni çıktım, özledim tabi canım, havasını suyunu özledim."

Öte yandan şüphelinin geçen sene Gaziantep'te gittiği bir hastanede kendisini sağlık teftiş kurulu başkanı olarak tanıtıp dolandırıcılık olayına karıştığı iddiasıyla yargılandığı öğrenildi.