Ankara Kızılay’da havuz kenarına bırakılan şüpheli ‘ayakkabı kutusu’ güvenlik güçlerini alarma geçirdi. Çevik Kuvvet ekiplerinin takviyesiyle Kızılay Meydanı boşaltılırken, fünye ile patlatılan kutu boş çıktı. Patlamayla birlikte Güvenpark’ın simgesi olan güvercinlerin sağa sola uçuşması ise kameralara yansıdı.

Olay, öğle saatlerinde Kızılay Güvenpark’ta yaşandı. Havuzun kenarındaki şüpheli ayakkabı kutusunu fark eden vatandaşlar durumu polise bildirdi. İhbar üzerine bölgeye polis ekipleri sevk edildi. Bomba uzmanları da kısa sürede havuz başına geldi. Havuzun çevresi emniyet şeridiyle kapatılırken, Güvenpark noktada bulunan Çevik Kuvvet ekiplerinden alanın boşaltılması için yardım istendi. Görev alan polisler çevredeki vatandaşları uzaklaştırdı.

Paketin bulunduğu alan tamamen boşaltıldı. Atatürk Bulvarı tek yönlü trafiğe kapatıldı. Alınan güvenlik tedbirlerinin ardından bomba uzmanı şüpheli paketi fünye ile patlattı. Gürültüyle patlayan paket boş çıktı. Patlama atında toz bulutu yükselirken, Güvenpark’ın simgesi olan güvercinlerin sağa sola uçuşması dikkat çekti.

Uygulamanın ardından park vatandaş trafiğine açıldı.