Osmaniye'de güvercinseverler Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya gelerek 14 Şubat Sevgililer Günü ve Güvercin Festivali nedeni ile 3 bin güvercini gökyüzünü saldı. Güvercinseverler Festivali Tertip Komitesi Başkanı Ahmet Erkul," Bizim malesef 2 sevgilimiz var. İlkini kuşlarımız ile kutluyoruz. Eşlerimize de hediyeleri aldık." dedi.

Güvercinseverlerin sevgilerinin 2 parçaya bölündüğünü ifade eden Erkul," Tertip komitesi olarak ayrı bir anlam taşısın bugüne özel olsun istedik. 10. sunu düzenlediğimiz organizasyonumuz, 2 gün sürecek. Açılış programı için Osmaniye'de arkadaşlarımızın köylerden mahallelerinden getirdikler 3 bin kuş var. Bunların hepsini bir anda bırakarak 2 gün sürecek olan festivalin açılışını yapmış olacağız."
Bırakılan kuşların belli mesafe uçtuktan sonsa evlerine döneceğini belirten Erkul," Kuşlarımız 3.5 km uçtuktan sonra evlerine döner. Bizler her akşam yarım saat ila 1 saat arasında karışım yapıp uçurduğumuz için Osmaniyenin köylerinden ve mahallelerinden gelen kuşlarımızın yüzde 95 evlerine dönecektir. Malatya'dan döküp İstanbul'a giden kuşlar var. 500 km 4 saatte alan araba hızında uçan güvencinlerimiz var." diye konuştu