Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı (GYV) ile Afrika Birliği Komisyonu (ABK) arasında Afrika Birliği'nin kalkınma ve entegrasyon gündemini teşvik amacıyla mutabakat zaptı imzalandı. İşbirliği protokolü ile olitika geliştirilmesine sivil toplumun katılımını teşvik etme, insan haklarının teşvik edilmesi ve korunmasına yönelik ilkeler olarak hoşgörü ve birlikte yaşamayı destekleme ve insan hakları konularında bilgi üretme ve yayma gibi konularında işbirliği yapılacak.

Mutabakat zaptı, kendi kurumlarını temsilen Afrika Birliği Komisyonu Siyasal İşler Komiseri Dr. Aisha L. Abdullahi ile Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı Başkan Yardımcısı Hüseyin H. Hurmalı tarafından imzalandı.
GYV'nin desteğinden duyduğu takdirleri ifade eden Dr. Aisha L. Abdullahi, mutabakat zaptının imzalanmasının ABK ile GYV arasındaki son derece önemli bir ortaklığın temelini oluşturduğunu kaydetti.

GYV Başkan Yardımcısı Hurmalı da, GYV'nin her iki kurumun ortak hedeflerinin yanı sıra ABK Stratejik Planı ile 2063 Afrika Birliği Vizyonu'nda öngörüldüğü üzere Afrika'da ve Afrika halkı için insan hakları ve bir arada yaşama ideallerinin gerçekleştirilmesine yönelik olarak birlikte çalışma taahhüdünün yeniden teyit edildiğini belirtti.

İmzalanan mutabakat zaptına göre, Komisyon ve GYV, politika geliştirilmesine sivil toplumun katılımını teşvik etme, insan haklarının teşvik edilmesi ve korunmasına yönelik ilkeler olarak hoşgörü ve birlikte yaşamayı destekleme, Afrika için ABK İnsan Hakları Stratejisi'nin uygulanmasına katkıda bulunma ve insan hakları konularında bilgi üretme-yayma konularında işbirliği yapma kararı alındı.
-