Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı (GYV) Başkanı Mustafa Yeşil, Fethullah Gülen Hocaefendi ve Hizmet Hareketi’ne yönelik iddialara ilişkin önemli açıklamalar yaptı.

2010 yılındaki KPSS sınavına ilişkin yürütülen soruşturmaya değinen Mustafa Yeşil, “2010 KPSS’ye ilişkin iddialar, niçin 5 yıl sonra gündeme gelmiştir? KPSS konusunda 5 yıl önce PKK’yı suçlayan hükümet, bugün niçin Hizmet’i suçlamaktadır?” diye sordu.

Yeni Şafak gazetesinin Fethullah Gülen Hocaefendi ile ilgili iddialarına cevap veren Yeşil, “Yeni Şafak gazetesi, 5-6 ay önce de beni İngiliz casusu ilan etmişti. O dönemde bir pasaportu, -İngilizce bilmiyordu o arkadaş- göstererek bir haber yapmıştı. Tekzip yayınlamıştır. Bu süreç çok çirkin bir süreç. Yıllar sonra bu manşetlerin mahcubiyetini yaşayacaklar. Bir insan Mason değil de birileri tarafından Mason yapılma muradı varsa, o yıpratma amaçlıdır. Günlük yalan malzemesinin bir örneğidir. Çeşitli dönemlerde, çeşitli sıfatlar kullandılar. Hukuki süreç takip edilecektir.” şeklinde konuştu. (Sürecek)