Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı (GYV) Kadın Platformu, Latif Erdoğan’ın MHP Milletvekili Meral Akşener hakkında söylediği ‘kaseti var’ iddialarını kınadı. Açıklamada, “Siyasi menfaatler için insanın iffetine dil uzatmak, yapılabilecek en büyük ahlaksızlıklardan bir tanesidir.” denildi.

Latif Erdoğan, Cemil Barlas’ın da bulunduğu bir televizyon programında Meral Akşener hakkında kaset ithamında bulunmuş, bu iddia kamuoyunda tepkiyle karşılanmıştı. GYV Kadın Platformu da konuyla ilgili bir açıklama yaparak, bu iddiayı ortaya atanları ve kadına yönelik bu tavrı kınadı. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Karakterli ve dik duruşu ile, toplumumuz için güçlü bir kadın rol modeli olan Sn. Akşener´e bu kabul edilemez saldırı, iktidar tarafından sadece siyasi bir algı yönetimi teşebbüsü olmayıp, aynı zamanda tüm kadınlara da bir gözdağıdır.

İnsan onuruna hakarette bulunan, kirli iftiralarla kendi çirkinliğini gözler önüne seren, kadının özgürlüğünü elinden almaya çalışan, algı yönetimi ile hakikati karartma gayretinde bulunan siyasi menfaatleri için kendi vicdan mekanizmalarını devre dışı bırakan müfterileri şiddetle kınıyoruz.

Anlaşılan o ki; ilkeli bir siyasetçi ve saygın bir şahsiyet olan Sayın Akşener´in güçlü bir kadın olarak tüm baskılara ve engellemelere rağmen, mevcut anti-demokratik sistemin açıklarını gözler önüne sermesi, hukuksuzluklara karşı tavrını net bir şekilde göstermesi, yolsuzluk gerçeğini güçlü bir ses ile dillendirmesi, mevcut iktidarın taraftarlarını oldukça rahatsız etmiştir.

Unutulmamalıdır ki, siyasi menfaatler için, insanın iffetine dil uzatmak, yapılabilecek en büyük ahlaksızlıklardan bir tanesidir. İktidar yanlısı havuz medyasının bu çirkin iftirayı gündemde tutması, toplumun oynanan kirli oyunu gördüğü gerçeğini değiştirmeyecektir.”