Kahramanmaraş'ın ilk haber sitesi www.haber46.com sitesi istişare toplantısı geniş bir katılımla yapıldı.
Haber46.com sitesinin kuruluşunda bu yana siteye destek veren ve ekibe sonradan katılan haber46 dostlarının katıldığı istişare toplantısında haber46 nın dünü, bu günü ve yarını konuşuldu
Toplantıya Haber46 imtiyaz sahibi Hüseyin Çam, Yayın Yönetmeni Asım Ziya, başyazar Ali Çam, köşe yazarları Mesut Tuğrul, İlker Yiyen, Ramazan Aydın, Ahmet Sandal, Mustafa Zincirkıran, İsmail Çelik, Mehmet Diken, Rıdvan Akgül, Suat Güneş, Nuri Yıldız, BİLSEK Başkanı Mehmet Köşk, yine Bilsek'ten Ali Arı, Makina Mühendisi Yalçın Parsiloğlu, Haber46 nın kuruluşundan bu yana gönüllü olarak fikirleriyle ve emekleriyle her türlü desteği veren Cemil Önder, Atilla Poyraz, Cihangir Uygun, Ali Taş, Emin Güven, Yakup Kaman, Hakkı Erdemir, Taner Macit, Mesut Sefil ve Dursun Küçükalkan katıldı.
Toplantıda Haber46.com un kuruluş hikayesi, bu güne nasıl geldiği ve bundan sonraki hedefleri üzerinde duruldu.
Haber46.com un 8 sene önce "Kahramanmaraş'a ve ülkeye nasıl hizmet edebiliriz" sohbetinin sonucunda doğduğunu anlatan Ali ÇAM, "çok zor yıllar geçirdiklerini ve bu güne gelmenin hiç de kolay olmadığını" anlattı.
"İlk kurulduğumuz aylarda günde 100 kişi sitemizi ziyaret etmeye başladığında çok mutlu olmuştuk. 500 kişi ziyaret ettiğinde neredeyse bayram etmiştik -ki o zamanlar 500 rakamını pek çok kişi hayal olarak görüyordu- Bu gün sitemizi her gün ortalama 8-10 bin kişi ziyaret ediyor. Amacımız her Kahramanmaraşlının günde en az bir defa ziyaret ettiği bir site haline gelmek. Bunu da Allah'ın izniyle başaracağımıza inanıyorum. Bu toplantıda yeni hedefler ve hedefe ulaşmak için yol haritamızı belirleyeceğiz. Bu gün sizlerle hatalarımız, eksiklerimiz, hedefimize ulaşmak için atmamız gereken adımlar üzerinde açık açık konuşacağız." diyen Ali ÇAM "herkesin fikirlerini açıkça söylemesi doğru adımlar atmamızı sağlayacaktır" dedi.
Daha sonra toplantıya katılanlar sitede teknik ve içerik olarak görülen eksikliklerle ilgili görüşlerini aktardılar.
Toplantıda sitenin ziyaretçi sayısının artırılması, içeriğin geliştirilmesi, tasarımla ilgili eksiklerin giderilmesi, Kahramanmaraş'la ilgili projeler geliştirilmesi, Kahramanmaraş'ın sorunlarının gündeme taşınması ve çözüm önerileri sunulması gibi konular görüşüldü.
Çok verimli geçen toplantıda katılımcılar, bu tür toplantıların daha sık aralıklarla yapılması yönünde düşüncelerini paylaştılar.