8 kamu görevlisi Amadiye'den Bölgesel Kürt Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani'nin tasis ettiği ciplerle yaklaşık 10 araçtan oluşan konvoyla, sıkı güvenlik önlemleri altında Türkiye sınırına yakın Zaho İlçesi'ne ulaştı.

Saat 13.40 sıralarında Zaho'ya gelen konvoy yine sıkı güvenlik önlemleri altında ilçede hiç durmadan İbrahim Halil Sınır Kapısı'na giriş yaptı.

Buradaki işlemlerin ardından kamu görevlileri Habur Kara Hudut Kapısı İdare Amirliğ'nde yıllardır ayrı oldukları aileleriyle buluştu.

Buluşma sırasında duygusal anlar yaşandı ve aileler gözyaşlarını tutamadı.

-640 gün sonra ailesine sarıldı- 

9 Temmuz 2011'de Diyarbakır-Lice karayolunda kaçırılan Astsubay Abdullah Söpçeler ve uzman çavuş Zihni Koç, 640 gün sonra aileleriyle buluşurken, erler Reşat Çeçan, Hadi Gizli ve Ramazan Başaran 613 gün sonra ailesine kavuştu. Kaymakam adayı Kenan Erenoğlu 607 gün, polis memuru Nadir Özgen 579, uzman çavuş Kemal Ekinci 559 gün sonra ailesiyle kucaklaştı.

Nadir Özgen'in annesi: Sevdiği bütün yemekleri yaptım

Van'ın Çatak ilçesinde görev yaparken 18 ay önce terör örgütünce kaçırılan polis memuru Nadir Özgen'in (30), Aydın'ın Söke ilçesine bağlı Bağarası beldesindeki annesi Müşerref Özgen (61), "Dualarım kabul oldu. Çok sevinçliyim." dedi.

Televizyon başından, aylardır özlemini çektiği oğlunu görmek için bir an olsun ayrılmayan Özgen, tek isteğinin artık eve gelmesi olduğunu söyledi: "Çok sevinçliyim, mutluyum. Heyecanla bekliyorum. Oğlumun eve gelişinden önce bütün hazırlıklarımızı yaptık. 18 aydır çok dua ettim, dualarım kabul edildi." Oğlunun sarma, börek ve köfteyi çok sevdiğini belirten Müşerref Özgen, hepsini hazırlayıp yolunu gözlediğini söyledi. Ailenin diğer fertleri de Nadir Özgen'i görmek için televizyon başından bir an olsun ayrılmadı.

Polis memuru Özgen'in evde toplanan akrabaları ve yakınları büyük sevinç yaşarken, ''Nadir'im, güzel, tatlı yavrum benim'' diyen anne Müşerref Özgen, bir süre sonra fenalaştı. Özgen'e, evin önünde hazır bekletilen sağlık görevlileri müdahale etti.  Müdahale sonrası kendine gelen Müşerref Özgen, gazetecilere, ''Oğlumun kurtulması için hep dua ettim. Bugünü gördüğümüz için çok sevinçliyim, çok mutluyum'' diye konuştu.  

-''Allah devletimize zeval vermesin''-  

 Erler, Ramazan Başaran, Reşat Çeçan ve Hadi Gizli, anne ve babalarına sarılarak hasret giderirken, sevinçli aileler, terörün son bulmasına yönelik çözüm sürecinin başarıyla sonuçlanması temennisinde bulundu.  

Polis memuru Nadir Özgen de babasıyla sarılarak hasret giderirken, baba Özgen, ''Allah devletimize zeval vermesin. Dimdik ayaktayız'' dedi.  Uzman çavuş Kadir Ekinci de babası ve ağabeyine sarılarak hasret giderdi.  

-Er Reşat Çeçan'ın ablası: -''İnşallah akşam birlikte oturur yemek yeriz''

Yaklaşık 8 aydır kardeşini beklediklerini anlatan abla Çeçan, akşam kardeşi için sevdiği yemekleri hazırladığını belirterek, ''En çok kuru fasulye pilav seviyor. İnşallah akşam birlikte oturur yemek yeriz'' dedi.

Çeçan'ın 50 yaşındaki teyzesi Edibe Demirtaş da bir an önce yeğeninin gelmesini beklediklerini ifade ederek, ''Allah sulhun hayırlısını versin. Gençlerin kanı dökülmesin, anneler ağlamasın barış istiyoruz'' diye konuştu.

-Gizli ailesi-

Terör örgütünce kaçırılan er Hadi Gizli'nin ailesi de çocuklarının Türkiye'ye giriş yapmasından duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Er Gizli'nin annesi Şeha Gizli, oğlu ile telefonda görüştüğünü belirterek, oğlunun ''Ben iyiyim ağlama, geleceğim'' diye kendisini teselli ettiğini aktardı.

Uzman Çavuş Kemal Ekinci'nin evine Türk bayrağı asıldı

Terör örgütünce kaçırılan Uzman Çavuş Kemal Ekinci'nin serbest bırakılmasının ardından, ailesinin yaşadığı Gaziantep'teki mahalleye Türk bayrakları asıldı.

Şırnak'ta, 1 Ekim 2011'de terör örgütü tarafından kaçırılan Uzman Çavuş Kemal Ekinci'nin serbest bırakılması memleketi Gaziantep'te sevinçle karşılandı.

Ekinci ailesinin çocuklarını karşılamak üzere Habur Sınır Kapısı'na gitmesi üzerine, yakınları ve komşuları ailenin yaşadığı mahalleyi Türk bayraklarıyla donattı. Mahalleye çadır kuran Şahinbey Belediyesi de, ''Hoşgeldin Bizim Asker'' yazılı pankart astı.