Yurtiçi ve yurtdışındaki eğitim çalışmalarıyla daha çok ‘Hacı Ata’ olarak bilinen hayırsever işadamı ve eğitim gönüllüsü Hacı Kemal Erimez, vefatının 18. yıldönümünde kabri başında dualarla anıldı.

Sevenleri ölüm yıldönümünde sabah erken saatlerde gruplar halinde Hacı Kemal Erimez'in Topkapı'daki mezarlığına gelerek dualarla andı. Kabir başında Kur’an-ı Kerim okuyan Erimez'in dostları, zaman zaman duygulu anlar da yaşadı.

kadınlar ve çocukların da geldiği mezarlıkta bazı sevenleri gözyaşlarına hâkim olamadı. Ziyarete gelenlerden Musap Şahin Adıgüzel, Hacı Kemal Erimez’i 1975’ten beri tanıdığını ve 12 Eylül’ü beraber geçirdiklerini söyledi. Kendisiyle çok anıları olduğunu dile getiren Adıgüzel, “Hacı Kemal abi için şunu diyebilirim. Hacı Kemal abinin ağzında kendi şahsı için bir kez olsun bir laf duymadım. Her sözü her hareketi hizmetti. Kendi adına bir gün şunu yapacağım dediğini işitmedim.” diye konuştu.

Kadın ziyaretçilerden Süleyha Akkaya ise Hacı Kemal Erimez’e her zaman duacı olduklarını ve onları kendilerine örnek almaya çalıştıklarını dile getirdi. Akkaya, “Rabbin onlar gibi bizlere de hizmet yapmayı, sadece Allah yolunda onun rızasını dileyerek hizmet etmeyi nasip eylesin.” dedi.
Zeynep Çalışkan da “Hacı Kemal abiyi hizmetin önderlerinden biri olarak görüyoruz. İlerlemiş yaşına rağmen gidip oralarda hizmet etmesi hatta gençlere taş çıkarırcasına koşturması, o hizmet duygusu ve şuuru bizlere her zaman örnek olsun.” ifadelerini kullandı.

Tacikistan’da öğretmen olarak çalışırken Hacı Kemal Erimez’çok anıları olduğunu dile getiren ziyaretçilerden Özgür Aktan ise Erimez’in üzerlerine çok hakları olduğunu söyledi.

Vatandaşların, vefat yıl dönümünde Erimez’in kabrini ziyaretleri aralıklarla gün boyu devam etti.
Erimez için toplu anmanın ise Pazar günü yapılacağı öğrenildi.