Kayseri Hacılar Belediye Başkanı Doğan Ekici, ilçe genelinde güvenliğin sağlanması ve bağ evlerinde meydana gelen hırsızlıkları önlenmesi adına güvenlik kamera sistemleri kurulacağını söyledi. Ekici, il emniyet müdürlüğü ile yaptıkları görüşme sonrasında hayırsever desteği ile kurulacak sistemin kent güvenlik sistemi olan Mobese’ye dahil edileceğini duyurdu.

Hacılar Belediye Başkanı Doğan Ekici, bir yıllık çalışmalarını ve yeni projeleri hakkında bilgi vermek amacıyla basın toplantısı düzenledi. Ekici, bir yıl boyunca yaptıkları çalışmaları anlattı. Belediye olarak eğitime ilçede önemli katkılar sunduklarını anlatan Ekici, “İlçemizde birçok boş kullanılmayan tehlike saçan binalarımız vardı. Bunlar belediyemiz tarafından ücretsiz olarak yıkımı yapıldı. Vatandaşlarımız tehlike oluşturan bu binanın yıkımlarından dolayı gerek ev sahipleri gerekse ilçedeki insanlarımız teşekkür etti. Asıl amacımız ilçede kentsel dönüşüm çalışması. Bununla ilgili çalışmalara başladık. Yapacağımız kentsel dönüşüm dışında onayı beklenen TOKİ konutları var. Bu konutların yapımı ile ilçemizde önemli bir çalışma yapılmış olacak” dedi.

Belediyenin rutin hizmetleri hakkında da bilgiler veren Başkan Ekici, ilçeye kazandırdıkları hizmet binaları hakkında da bilgiler vererek, ilçe merkezinde Mobese güvenlik sistemleri kurulacağını belirtti. Ekici, il emniyet müdürlüğü ile yaptıkları görüşmede bu sistemin kent güvenlik merkezine dahil edileceğini belirterek, “İlçemizde yaşanan olaylar, ilçemizin güvenliği ve özellikle bağ evlerinde kış aylarında meydana gelen hırsızlık olayları nedeniyle bu sistemi kurmaya karar verdik. Bir hayırseverimiz tarafından bu hizmet yatırımı destekliyor. Yapımı sonrasında emniyet müdürlüğümüz kendi bünyesine bir sistemi dahil edecektir” diye konuştu.