İstanbul Başsavcısı Hadi Salihoğlu, teröristlerce şehit edilen savcı Mehmet Selim Kiraz’ın adliye önünde düzenlenen törenine katıldı. Bu ülkede adaletin gerçekleşmesinde melunların dökeceği kanlar pahasına adaletin gerçekleşeceğini söyleyen Salihoğlu, “Bu haince saldırıyı yapanları ve bu konuda tüm kamuoyumuzun vahşetin nereye vardığını görerek yeniden bir silkinip kendine gelmesini diliyorum..” dedi.

Çağlayan’daki İstanbul Adliye Sarayı’ndaki odasında 2 kişi tarafından rehin alındıktan sonra şehit edilen Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz için adliyede tören düzenlendi. Törene bakanlar meslektaşları, hakimler, avukatlar, yakınları ve vatandaşlar katıldı. Cenaze töreni, saygı duruşlu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Dua edildikten sonra konuşmalara geçildi.

Törende konuşan İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu, “Burada kelimenin ve sözlerin çok zor olduğu bir anda, bu haince saldırıyı yapanları ve bu konuda tüm kamuoyumuzun vahşetin nereye vardığını görerek yeniden bir silkinip kendine gelmesini diliyorum. Çok kıymetli arkadaşımız, mesaisi başında böyle akla gelmez bir menfur saldırıya uğradı ve şehit oldu. Ruhu şad olsun ama arkasında binlerce Mehmet Selim olduğunu unutmasın. Biz onun adalet önündeki mücadelesini en yüksek seviyede yürüteceğiz. Söz veriyoruz. Bu ülkede adaletin gerçekleşmesinde melunların dökeceği kanlar da olsa adalet gerçekleşecektir. Hepimize başsağlığı diliyorum. Türk milletine başsağlığı diliyorum. Allah rahmet eylesin, nur içinde yatsın.” diye konuştu.