Kayseri’de Boydak Holding tarafından 2008 yılında Çevre ve Orman Bakanlığı’ndan ormanlık alan yapılması için kiralanan dağlık arazinin proje tahsisi yine bakanlık tarafından iptal edildi. İptal sonrasında Boydak Holding çalışanları ormanlık alanı terk etmek zorunda kaldı. Bu süreçte ise iddiaya göre ormanlık alanda bulunan bütün tabelalar Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerince söküldü. Sökülen tabelalar arasında Peygamber Efendimizin(sas), “Kıyametin kopacağını bilseniz elinizdeki ağacı dikiniz” Hadis-i Şerifi de bulunuyor. Konuyu yerel bir gazetenin gündeme getirmesine karşın yetkililerden herhangi bir açıklama yapılmadı.

DİKİLEN 500 BİN ADET FİDANI SULAMAK İÇİN 120 METRELİK KUYU AÇILDI, 60 VE 200 TONLUK İKİ SU DEPOSU YAPILDI, DAMLAMA SULAMA SİSTEMİ KURULDU

Boydak Holding, Kayseri Organize Sanayi Bölgesi yakınlarında yer alan Yılanlı dağı mevkiindeki geniş dağlık ve ağaç bulunmayan 1 milyon 200 bin metrekarelik alanda ağaçlandırma çalışma yapmak için 2008 yılında Çevre ve Orman Bakanlığı’ndan 49 yıllığına kiraladı. 7 yıldır bölgede ağaçlandırma çalışması yapan Boydak Holding, yarım milyon fidan dikimi gerçekleştirdi. Fidanların damlama sulama sistemiyle sulanması içinde büyük havuzlar ve su depoları yaptı. Alanın bir bölümü 5,5 kilometre çit ile çevirdi. Yaklaşık 12 kilometre yol yapıldı. 120 metre derinlikten saniyede 33 litre suyu çıkarıldı. Suyu ağaçlık bölgeye basmak için 60 tonluk bir su deposu ve 200 tonluk bir ara depo yapıldı. Böylece ormanın her tarafı rahatlıkla sulandı.

BİR AYDIR AĞAÇLAR SULANMIYOR

Kırsal, yeşili olmayan dağlık bölgeyi ormana çeviren Boydak Holding, bir ay önce alanla ilgili proje tahsisinin bakanlık tarafından iptal edildiğini öğrendi. İptal ile birlikte ormanlık alanda çalışan holding personeli terk etmek zorunda kaldı. Bölgedeki ağaçlar ise çalışanların terk etmesi nedeniyle sulanamıyor ve bakımlar yapılamıyor. İddiaya göre proje tahsisinin iptalinden sonra Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri alana gelerek çalışma yaptı. Yine iddiaya göre bu çalışma sırasında holdinge ait bütün tabelalar sökülerek yere atıldı. Sökülen tabelalar arasında 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül adına ağaçlandırma amacıyla belirlenen saha ile ilgili tabelada sökülerek yere atıldı. Peygamber Efendimizin (sas), ormanlık alandaki 'Kıyametin kopacağını bilseniz elinizdeki ağacı dikiniz' Hadis-i Şeriflerinin bulunduğu tabela da yerinden sökülerek yere atıldı.

Kayseri’de yayın yapan bir yerel gazetenin geçtiğimiz hafta gündeme getirdiği tabelaların sökülmesi, yere atılması, bölgedeki ormanlık alanın adeta talan edildiği ve ağaçların sulanmadığına dair iddialarla ilgili hiç bir yetkilinin açıklama ve tekzip yapmaması dikkat çekti.