Fethullah Gülen Hocaefendi'nin yakın dostlarından İzmirli Hafız Ahmet Alçiçek (75), son yolculuğuna dualarla uğurlandı.

Tedavi gördüğü hastanede kalp yetmezliği sonucu önceki gün hayatını kaybeden Alçiçek, Büyük Çamlıca Kur'an Kursu Camii'nde kılınan cenaze namazı sonrası Ümraniye Ihlamurkuyu Mezarlığı'na defnedildi. Alçiçek, kalp rahatsızlığı sebebiyle yaklaşık bir haftadır Fatih Üniversitesi Hastanesi'nde gözetim altında tutuluyordu. Kurra Hafız Hacı Salih Tanrıbuyruğu Hoca'nın talebesi olan Alçiçek, aynı zamanda hukuk fakültesi mezunuydu. Ayrıca uzun yıllar İzmir Hacı Ahmet Tatari ve Kemeraltı Camii'nde hatimli teravih namazı kıldırmıştı.

Cenaze namazına; eski İzmir Milletvekili İlhan İşbilen, Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı, Medya Etik Konseyi Başkanı Halit Esendir ile Alçicek'in yakınları ve dostları katıldı. Hafız Ahmet Alçiçek'i yakından tanıyan Bediüzzaman'ın talebelerinden Abdulvahit Tabakçı, Alçiçek'in ömrünü hizmete adamış bir dava adamı olduğunu söyledi. Tabakçı, "Arkasında 4 yıl teravih namazı kıldığım bir insandı. Ben ona, Hocaefendi dahil o gruba 'İzmir sürgünleri' derdim. Oradan gelenler bugün nereye tohum ektiyse oralarda okullar açıldı. Çocukluğundan ölümüne kadar hep bu hizmet davasının peşinde koştu. Allah mekanını cennet eylesin!" dedi.

Hafız Ahmet Alçiçek'i 48 yıldır yakından tanıyan arkadaşı Mehmet Tunagül ise, Alçiçek'in son derece temiz fıtratlı, hizmet ehli bir insan olduğunu söyleyerek, bir çok insanın onun sayesinde Kur'an-ı Kerim'i öğrendiğini dile getirdi.