Hafta sonu Türkiye'de hava durumu nasıl olacak? İstanbul'da hafta sonu hava güneşli mi ya da yağmur mu var? Ankara'da hafta sonu hava durumu nasıl olacak? Türkiye'de hafta sonu hava durumuna ilişkin olarak merak edilen tüm sorulara Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yanıt geldi.

Erzurum, Ardahan, Kars, Ağrı, Iğdır ve Gümüşhane çevrelerinde gökgürültülü sağanak yağmur; Van, Bingol ve Artvin çevrelerinde ise yer yer sağanak yağmur olması bekleniyor.
Cumartesi günü Çankırı, Çorum, Yozgat, Sivas ve Iğdır’da gökgürültülü sağanak; Orta Karadeniz ve Doğu Anadolu’nun kuzeyinde ise yer yer sağanak yağmur etkili olacak. Pazar günü yurdun genelinde hava parçalı ve az bulutlu olacak.
Sıcaklıkların haftasonunda mevsim normallerinin 3 ila 4 derece üzerine çıkması bekleniyor. Fakat hafta başında gelecek olan yağışlı sistem ile birlikte mevsim normallerine düşmesi bekleniyor. 
Gelelim üç büyük şehirlerimize; haftasonunda hava parçalı ve az bulutlu olucak. Yeni gelen hafta ile birlikte İstanbul, Ankara ve İzmir’de sağanak yağmur bekleniyor. 

BAZI İLLERDE HAVA DURUMU
İSTANBUL: Az bulutlu ve açık. (21)
ANKARA: Az bulutlu ve açık. (21)
İZMİR: Az bulutlu, yer yer parçalı bulutlu. (26)
ANTALYA: Az bulutlu ve açık. (24)
ADANA: Az bulutlu ve açık. (28)
SAMSUN: Az bulutlu ve açık. (16)
ERZURUM: Gökgürültülü sağanak yağmurlu. (13)
DİYARBAKIR: Parçalı bulutlu. (25)