Kamu Çalışanları Hak Sendikaları Konfederasyonu (HAK SEN)' e bağlı olan Büro Çalışanları Hak Sendikası (BÜRO HAK SEN)'in 4. Olağan Genel Kurulu 2-3 Şubat 2013 tarihlerinde Ankara İlci Residance Hotel'de yapıldı. Divan Başkanlığını Ankara 1. Nolu Şube Eğitim Sekreteri ve Kahramanmaraş Büro Haksen İl Temsilcisi Akın Ozan'ın yaptığı ve tek aday ile gidilen seçimde Ayhan Çivi kullanılan oyların tamamını alarak güven tazeledi.

Ak parti eski Maliye Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullatif Şener, CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akaya, DSP Genel Saymanı Yüksel Erdoğan, birçok dernek ve Vakıf Başkanının, İş Kolları Genel Başkanları ile İl Temsilcilerinin katıldığı 4. Olağan Genel Kurulun birinci gününde Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından yapılan Divan Kurulu seçiminde Kahramanmaraş Büro Haksen İl Temsilcisi Akın Ozan Divan Başkanlığına getirildi, ardından kürsüye gelerek açılış konuşmasını yapan Genel Başkan Ayhan Çivi hiçbir siyasi partinin değil sadece memurun arka bahçesi olduklarını tekrar ederek, amacımız; ”˜Aynı oda içerisinde aynı işi yapan, aynı şeylere sevinen, aynı şeylere üzülen memurlarımızın arasındaki bu ABC ayrımını kaldırmak, herkese hak noktasında eşit ve adil davranılan bir memur yasasının çıkarılmasını sağlamak, en son yapılan çalıştay da bu konuda sözler verildi, biz yasa çıktıktan sonra feryat eden sendikalardan değil, yasa çıkmadan önce feryat eden çekincelerini dile getiren, çözüm sunan ve bunu da sonuna kadar takip eden bir sendika olduk olacağız' dedi.

HAK SEN HİÇ BİR YERE BAĞLI DEĞİL!

Misafir konuşmalarında kürsüye ilk gelen isim olan Ak parti eski Maliye Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullatif Şener oldu. Şener demokrasilerinin özünün insan olduğunu, insan olmayan yerde demokrasinin olmasının hiçbir anlam ifade etmediğini dile getirerek; ”˜O halde demokrasinin özü sizsiniz' dedi. Siyasi yaşamı boyunca meydanlarda ikbal için değil memur için haykıran Sivil Toplum Kuruluşu var mı diye çok baktığını ancak HAKSEN çıkıncaya kadar bunu göremediğini söyleyen Şener; ”˜ HAKSEN'in böyle haykırmasının da bir sebebi var. Çünkü HAKSEN hiçbir yere yularından ya da midesinden bağlı değil, bağımsız. bağlantısız ve özgür' dedi.

ÖRGÜTLÜ OLMÜK FARKLI.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya ise 250 Milyon Amerika' da 1.5 Milyon STK olduğunu 75 Milyonluk Türkiye'de ise 154 bin STK'nın olduğunu ve ülkemizde Sivil Toplum Kurumlarının yeterince gelişmediğini söyledi. Yakup Akkaya yeni yapılacak düzenleme de en büyük darbeyi memurun yiyeceğini dile getirerek; ”˜Sendikalı olmak farklı, örgütlü olmak farklı, 10 yılda 11 bin kişi iş kazası sonucu öldü ama STK'lar örgütlü olmadığı için kimsenin gıkı çıkmadı, STK'lar bir araya gelerek haklarını arayamadılar onun için sadece sendikalı olmak yetmiyor, her konuda örgütlü olmak ve birlikte hareket etmek gerekiyor' dedi.

DSP Genel Saymanı Yüksel Erdoğan'ın konuşmasının andından emekliye ayrılan sendika üyelerine birer teşekkür plaketi verildi. İkinci gün yapılan ve tek liste ile gidilen seçimlerde ise Ayhan Çivi kullanılan oyların tamamını alarak güven tazeledi.