Hakan Şükür, Koza İpek Holding’e yapılan operasyonda gündeme getirilen ve bir şirket çalışanına 12 bin lira havale ettiği yönündeki haberlere tepki gösterdi. Şükür, söz konusu paranın konut kirası olduğunu belirterek, sosyal medya hesabından kira sözleşme örneğini de gösterdi.

Haberin sunuş biçimine de tepki gösteren Hakan Şükür, “Haber öyle sunulmuş ki sanki 700 bin Euro'luk saat alınmış, çikolata kutuları havalarda uçuşmuş, ayakkabı kutuları yığılmış.” ifadesini kullandı.

Medya kuruluşlarına çağrıda bulunan Şükür, “Hürriyet ve diğer medya kuruluşları umarım açıklamamı, bu belgeleri gurur yapmadan, yüksünmeden, objektif habercilik anlayışıyla girerler. MV (Milletvekili) olduğumda Ankara'da oturduğum evi Koza İpek Holding'ten kiralamıştım. Buyurun kira sözleşmesi ve bedeli. Rakama bakın ama lütfen.” tweetlerini paylaştı.

Şükür, haberi veren gazetelere de şöyle seslendi: “Eğer az da olsa habercilik sorumluluğunuz duruyorsa 12 bin TL'lik bu kira sözleşmesini yazarsınız. Kimi gazeteler gazeteciler milyonlarca Euro yolsuzluğu konuşamamanın vicdani sorumluluğunun üstüne birde bizim kul hakkımızı eklemesin.”

Medyanın büyük bir imtihandan geçtiğini belirten Şükür, “Gerçek habercilik yapıp korkmayacak yada hep emir altında ezik biçimde yaşayacak. Dört polisimizin şehit olduğu bugünde şehit haberlerini unutturmak için gündem değiştirmekse amaç o da Allah'a havale..” dedi.