Eski milletvekili Hakan Şükür de Koza İpek Grubu bünyesindeki şirketlere kayyum atanmasına tepki için Bugün ve Kanaltürk’ün olduğu binaya geldi. Beş gün sonra yapılacak seçimde Türkiye'nin ne kadar özgür ve bağımsız olacağını bilemediklerini söyleyen Şükür, “Birçok şaibenin, haklarında birçok iddianın olduğu kişilerin bu kararları aldığı düşünülürse, tamamen bir akıl, vicdan tutulması.” dedi.

Koza İpek Holding bünyesindeki şirketlere kayyum atanmasına tepkiler sürüyor. Son olarak eski milletvekili Hakan Şükür de Mecidiyeköy’de bulunan Bugün ve Kanaltürk binasına gelerek destek mesajları verdi. Bugün ve Kanaltürk’ün bulunduğu binaya girmeden önce açıklama yapan Hakan Şükür, yapılan hukuksuzluğa değindi. Şükür, “Bugün bu ve bunun gibi toplumun her kesimini ilgilendiren haberleri hiçbir fark gözetmeksizin ekranlara taşıyan her kesime hitap eden bir kanala ve o kanalın sahibine, şirketlerine maalesef bir gasp usulü ile el konuldu. Hukuk yerine geldiğinde bu kararların ülkeye çok zararları olacak biliyorum. Daha önce bankalara el konuldu, bir Bank Asya durumu var. Bu ve bunun gibi durumlar bizim ülkemizin, milletimizin hak etmediği... Özellikle şunu söyleyeyim; karar vericilerin ifadelerine de baktığınızda ‘millet adına yapıyoruz’ diyorlar. Buradaki insanlar da milletimizin fertleri. Bu kanallarda kendileri ile ilgili haber yapılanlar da bu ülkenin fertleri. Hukuk hepimize lazım olacak.” ifadelerini kullandı.

Kayyum atamanın birçok sebebinin olduğunu anlatan Şükür, şöyle devam etti: “5 gün sonra seçim var. Türkiye’nin ne kadar özgür ne kadar bağımsız olacağını bilemiyoruz. Çünkü susturulmaya çalışılan bu milletin sesi. Birçok şaibenin, haklarında birçok iddianın olduğu kişilerin bu kararları aldığı düşünülürse tamamen bir akıl, vicdan tutulması. Demokrasi için, özgürlük için, basın özgürlüğü için çok üzücü.”

“Medyanın sorumluluğun elinden alınmasına tepki göstermek için bugün Bugün TV’nin, Kanaltürk’ün önündeyim.” diyen Şükür, şu ifadeleri kullandı: “Bu süreç bana da çok şey öğretti. Çünkü siyasetin yenisiydim. 2 sene kaldım ve sonrasında istifa ettim. Ve sonrasında çok şeyler yaşadım. Ben inanıyorum ki milletin gerçek sesi sandığa yansıyacak ve sandıklara sahip çıkacağız. Kim kime oy atar o kimseyi ilgilendirmez. Dikkat ederseniz, sandıklara sahip çıkacağız denince en çok itiraz eden o muktedirler gösteriyor. Bu kanalların kapatılmasının acaba başka sebepleri de mi var diye akla sorular geliyor. Halkın haber alma, o anı görüntüleme ve o andan haber alma hakkı da mı ellerinden alınmaya çalışılıyor?”

Bir soruşturma kapsamında ifade verdiği için geç kaldığını belirten Şükür, “Hayatım boyunca yasa dışı bir şey yapmadım. Kimseye hakaret etmeden fikirlerimiz beyan etmememizin karşılığı bile bir ifade vererek bir yıldırma politikası ile karşımıza çıkıyor.” şeklinde konuştu.

Akın İpek’in ifadelerine çok duygulandığını vurgulayan Şükür, şunları söyledi: “İnşallah bugünler geçecek, kimse moralini bozmasın. Bazı sıkıntıların bu ülkeye çok şeyler katacağını da düşünmeliyiz. Kendi çıkarları için çıkardıkları bir makul şüphe yasasının mükemmel olarak tanımladığı o mükemmelliyete böyle bir muamele yapılmış. Geldiğimiz noktayı gösteriyor. Kimlerle ilgili ne iddialar var. Bakışları ile bile ‘benim yüzümde bu ifade var mı’ diyen bir başbakan var. Hukuk yüzündeki ifadeye bakmaz. Kimsenin yüzünden bir şey anlaşılmaz. Hukuk bunun için var, belgeler bunun için var. Medya da bu belgeleri bunun için ortaya koyar. Bu ses kısılmak isteniyorsa kısmak isteyenle ilgili bir sıkıntı vardır.”